Închide

Ce vrei să cauți?

Va place noul logo al Bitdefender?

Doi ani a durat constructia noului logo al Bitdefender realizata de Brandient. Lupul sau dragonul, un simbol al dacilor liberi, vechi de 2000 de ani, preluat de pe Columna lui Traian, a inspirat identitatea vizuala a uneia dintre cele mai de succes companii IT romanesti in lume.
In etapele de constructie a avatarului Bitdefender au fost preluate si elemente inspirate din cele mai moderne avioane de lupta inserate apoi in lupul dacic.

Bitdefender_avatar_transition_black_web 

 

 

Rezultatul:

Bitdefender_avatar_web

 

 

 

 

 

 

 

Noul logo, o stilizare a lupului dacic:

Red

 

 

 

 

 

Sloganul este simplu: ”Awake”
Si un film despre making of:

Articole populare Ultima luna

13 comentarii Adaugă comentariu

 1. foarte frumos logo-ul. si tot rebrandingul imi place. cu siguranta ca aduce un mare plus in succesul bitdefender

 2. #2 Comentariu nou

  Logo-ul mi se pare f reusit ca si toata imaginea nou lansata. Nu inteleg ingramadeala din birouri. Cum pot lucra angajatii in sub un metru patrat de spatiu si sa produca zeci/sute de milioane usd/eur. Chiar asa domnu’ Talpes? Sau angajati numai claustrofili…

 3. Arată bine, dar au exagerat cu discursul. Balaurul acela nu prea era totem… şi nu văd de ce apare povestea cu inteligenţa superioară. Sigur, lupul e considerat un animal inteligent în folclor, dar ca un avertisment că asta îl face periculos pentru oameni. Mi se pare ciudat să încerci să faci tocmai din lup un simbol apotropaic. Nu ştiu ce ar fi fost mai potrivit… probabil un simbol solar, deşi astea sunt cam fumate.

 4. Foarte frumos, dar a durat cam mult

 5. foarte interesant, dragut si nationalist.

 6. Arata destul de ok zic eu…

 7. Subtire rau articolul 🙂 / 1% din ce am scris despre acest rebrand 🙂

 8. #8 Comentariu nou

  Foarte adevarat logo-ul! Capul de lup cu corp de sarpe este simbolul multimilenar al dacilor (draco dacic se mai chiama) Foarte bine ales bravo un adevarat simbol de tarie de caracter si de lupta! Fiind un produs romanesc mi se pare absolut noramala, fireasca si de patriotism sa se aleaga simboluri dacice si nu romane in esenta noi nu suntem urmasi ai Romei!
  Pt „Un etnolog ratat””Balaurul” acela reprezinta mult mai mult decat un lup inteligent defapt toata simbolistica dacica are un profund caracter filozofic pe care un nevinovat ca tine nu o poate intelege dar o comenteaza exact cum ai facut tu

 9. #9 Comentariu nou

  Mi se pare o idee foarte buna de logo! Felicitari!

 10. #10 Comentariu nou

  …dacii erau traci, romanii ii au pe etrusci drept stramosi, etrusci care erau TRACI ! iata de ce dacii si romanii de pe columna lu’ Traian vorbeau intre ei FARA TRANSLATOR ! Prostia asta cu latinitatea a fost inventata de Vatican, care vroia refacerea si perpetuarea imperiului roman, si preluata la noi de catre Scoala Ardeleana, care a inventat “etnogeneza poporului roman”, pentru a face jocul masonilor (Alecsandri, Balcescu, Kogalniceanu, Cuza, fratii Rosetti, s.a.), ce vroiau, ca si acum, unirea romanilor intr-o Europa unita si mai usor de condus ! E simplu ! Romanii au stat aici aprox. 160 de ani (de la-nfrangerea lui Decebal pana la retragerea aureliana 271) si au ocupat 14 % din teritoriile locuite de GETI, (care nu-si spuneau “daci” !). Daca cineva ne crede prosti sa admitem ca au avut cum sa-i invete pe getii liberi (de la Nistru pana-n Portugalia) limba latina, se-nseala ! Suntem cativa care nu avem cum crede asa enormitate, chiar daca ne-au repetat-o de mii de ori, pana au banuit c-am uitat a conjuga verbul “a gandi”… si expunerea de pareri poate continua… Important e ca poporul nostru, chiar asa cum s-a-ncercat a-l fugari departe de istoria sa reala, NU A CAPITULAT NICIODATA pentru ca n-avea cum sa devina sclav, societatea getica fiind singura din contemporan eitatea sa ce nu a functionat ca societate sclavagista !!! (va urma !)

 11. #11 Comentariu nou

  Da, e un logo superb si reprezentativ. As dori un breloc facut din materiale de calitate dupa avatarul cu negru si rosu.

Adaugă comentariu