epayment_logoVanzarile magazinelor online romanesti de flori, carti si cadouri au crescut cu 75%, 76% si respectiv 64% in primele noua luni ale acestui an, fata de 2010.
Cresteri semnificative s-au inregistrat, de asemenea, si pe alte categorii de produse, precum jucarii (56%) sau confectii (24%).

Valoarea medie a unei cumparaturi online cu plata prin card (cosul mediu) a sporit, de asemenea, cu 21% si atingand valoarea de 69 euro, conform Romcard.
In primele 9 luni ale anului 2011, comertul electronic cu plata online a inregistrat un volum de 121,4 milioane euro, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai constata Romcard.
ePayment a procesat 89% din volumul platilor online, respectiv 106,7 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de perioada similara a anului 2010.

„Desi 2011 este un an marcat de instabilitate economica, industria comertului electronic si-a pastrat ritmul de crestere de doua cifre si ramane in continuare o piata in plina dezvoltare. Ma refer in primul rand la cresterea interesului companiilor care se orienteaza astfel catre un nou canal de vanzare si promovare, dar si la cresterea competitiei in industrie, in special din partea bancilor care se arata acum mult mai interesate in dezvoltarea si promovarea acestui segment, ceea ce nu poate fi decat benefic industriei”, spune Daniel Nicolescu, CEO ePayment, companie membra a PayU Group.

Pentru finalul anului, atat Romcard, cat si ePayment confirma estimarile de la mijlocul anului, potrivit carora, piata comertului electronic cu plata online va depasi valoarea de 160 de milioane de euro. De asemenea, conform estimarilor companiei, in 2012 piata va cunoaste o noua crestere, in special datorita unor produse, servicii si actiuni de promovare noi, care vor atrage cumparatorii online.

1 Comment

  1. […] pe internetul de la noi se întâmplă lucuri interesante – comerțul electronic cu plata online a crescut cu 11% ca volum față de anul trecut și cică va depăși 160 mil. euro ca valoare anul ăsta.  Oamenii au început să plătească […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close