Închide

Ce vrei să cauți?

Oracle lanseaza o retea sociala pentru business. Plus Public Cloud

”Un Facebook pe steroizi”- se spune in filmul de mai jos.
Surpriza! Oracle face un pas interesant: s-a inspirat din modul de functionare a Facebook, Twitter sau LinkedIn si a creat propria sa retea sociala, Oracle Social Network, pe care o integreaza in aplicatiile sale de management.
Este asadar o retea sociala numai pentru business la care au acces numai cei care lucreaza impreuna.

Larry Ellison Oracle Social Network

Larry Ellison (foto), directorul executiv al corporatiei americane, a explicat astazi la Oracle Open World San Francisco modul in care Oracle Social Network functioneaza:
– utilizatorii pot identifica in retea cele mai potrivite persoane – din companie sau din afara ei (furnizori, clienti, colaboratori) – pentru a rezolva diverse probleme de business. Cum? Utilizand informatiile de resurse umane si datele colectatate in timp de reteaua sociala.
– prin Oracle Social Network toti utilizatorii pot colabora si schimba informatii prin discutii, statusuri, editare si schimb de documente, e-mail, conferinte online etc.
– Oracle Social Network va functiona, asemenea retelelor sociale cu care ne-am obisnuit, si pe echipamente mobile, cum ar fi iPad sau iPhone sau cele cu Android
– dupa cum a explicat Larry Ellison, Oracle Social Network va fi un instrument de business foarte util marketingului (de exemplu, in targetare sau conceperea de campanii), departamentelor de vanzari si resurselor umane
– Reteaua Oracle va furniza si alerte personalizate astfel incat managerii sa aiba acces la informatii relevante in timp real

Un clip promo al Oracle Social Network:

Oracle Fusion in the cloud

Al doilea anunt important facut de Larry Ellison – tot o surpriza pentru zecile de mii de participanti la Oracle Open World – este ca numeroasele aplicatii Oracle de management (CRM, ERP, HR, vanzari, baze de date), grupate sub denumirea de Fusion, vor putea fi accesate online, ca serviciu in the cloud.
Cloud computing – termen la mare moda – presupune ca informatiile si aplicatiile sunt stocate si accesate online, nemaifiind gazduite pe computerele si servere de date ale companiei.
Oracle Social Network va fi accesibila in the cloud.
Oracle Public Cloud, o combinatie intre Platform-as-a-Service si Software-as-a-Service, va fi accesibil pe baza de subscriptie lunara. 
„Veti putea sa luati orice baza de date Oracle si sa o mutati in the cloud. Si o veti putea muta inapoi daca doriti. Ori, o veti putea muta in cloud-ul Amazon” – a spus Larry Ellison.

Articole populare Ultima luna

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pare interesant. Pe cand crezi ca va fi folosita si in RO? :p

  2. #2 Comentariu nou

    Salut, solutiile vor fi folosite si in Romania, fara indoiala, destul de curand

  3. Din prezentare suna foarte bine… Ar fi fost frumos ca asa ceva sa fie open-source, inainte de toate.
    Eu unul nu cred in partea cu „setup without the it guys”. E o promisiune care rareori se indeplineste.

  4. suna bine, dar nu cred promisiunea cu „setup without the it guys” 🙂 rareori se indeplineste.

Adaugă comentariu