Adi HadeanArdelean cu mare bun simt, prietenul Adi Hadean a reusit ca prin experimente proprii sa transforme grelele si primitivele bucate traditionale romanesti (stiti, ceafa de porc cu cascaval si smantana + cartofi prajiti in tone de untura), in preparate elegante si usoare care se aseaza astfel in civilizatia culinara europeana. 
Am avut ocazia sa gust creatiile lui Adi, la Cluj, in restaurantul Camino. Muschiul de porc marinat vreme de cateva zile in baiț de citrice si mirodenii se metamorfozase intr-o minune fina, acoperita cu dulceata savuroasa de ceapa.

Adi Hadean este si un erou civilizator al clujenilor. Proiectul lui de suflet, „Farfurii curate”, desfasurat in gradinite, cauta sa ii invete pe parinti, educatori si copii ca nu e deloc greu sa manance sanatos.

Astazi am aflat ca  a fost selectat de Samsung (sponsor al Olimpiadei 2012), alaturi de alti patru romani, sa poarte in Marea Britanie torta olimpica.
Selectarea celor cinci a fost facuta printr-un vot national in cadrul proiectului Samsung, „Eroi locali”. (Samsung, vezi ca a disparut pagina proiectului sau ati ascuns-o foarte bine Zâmbet

Felicitari, Adi Hadean!

Detalii:

Samsung Electronics, Ltd., lider global în industria de electronice şi Partener Oficial al Cursei de Purtare a Torţei Olimpice din Londra 2012, a anunţat astăzi românii care vor purta Torţa Olimpică. Samsung îşi propune să încurajaze toată lumea să celebreze Cursa de Purtare a Torței Olimpice în 2012 la Londra și să transforme evenimentul din Londra 2012 în ‘Everyone’s Olympic Games’. În acest fel, Samsung îşi doreşte să ofere publicului de pretutindeni experienţe noi şi memorabile.

Astfel, Samsung a selectat persoane cu o contribuţie semnificativă în comunitatea din care fac parte, din afara ţării gazdă, pentru a purta Torţa Olimpică în cadrul Cursei de Purtare a Torţei Olimpice din Londra 2012. Toţi purtătorii Torţei Olimpice din Londra 2012 au fost aleşi ca o recunoaştere a aportului lor în cadrul comunităţii şi ca dovadă a spiritului lor Olimpic.

Purtătorii români ai Torţei Olimpice selectaţi de Samsung în cadrul campaniei de nominalizare „Pasiuni care schimbă vieţi”, pe site-ul oficial al campaniei (www.eroilocali.ro), sunt Bogdan Cismariu, Adrian Hădean, Marius Radu, Cristina Bogdan şi Cătălin Stelian. Pasiunile celor cinci nominalizaţi au inspirat oamenii prin contribuţia importantă pe care au avut-o în cadrul comunităţilor lor locale, reuşind să facă o diferenţă pentru membrii acestora.

Bogdan conduce o şcoală de ghizi şi îi învaţă pe cei entuziaşti să descopere natura şi muntele. Prin intermediul pasiunii sale, Bogdan oferă oamenilor şansa de a-şi pune în practică această pasiune şi, de asemenea, contribuie la îmbunătăţirea turismului în România.

Adrian coordonează un program de nutriţie pentru copiii de grădiniţă, iar prin intermediul pasiunii sale pentru arta culinară, a reuşit să îmbunătăţească comportamentul alimentar al multor copii, într-un spaţiu dominat de fast food şi alimente artificiale.

Marius lucrează ca voluntar cu tinerii pasionaţi de domeniul IT. Printre proiectele pe care le coordonează, acesta derulează şi un program educaţional care are ca scop educarea copiilor în ceea ce priveşte beneficiile şi riscurile jocurilor electronice. Marius vizitează şcoli şi informează copiii asupra pericolului dependenţei de jocurile electronice şi, în acelaşi timp, oferă soluţii pentru a evita dependenţele, arătându-le cum să aibă o carieră de succes în IT. În acest fel, Marius ajută copiii să evite riscul de a-şi distruge viaţa din cauza dependenţelor de acest fel.

Cristina Bogdan este unul dintre puţinii profesori implicaţi în activităţi de voluntariat. Aceasta coordonează un program de antropologie bazat pe o cercetare riguroasă, care a condus la descoperiri unice în acest domeniu.

Pe lângă talentul incontestabil, Cătălin depune eforturi pentru a convinge oamenii să investească în teatrul din România. Joacă deseori pro bono şi este unul dintre puţinii oameni care încearcă să ofere teatrului o şansă şi să ajute această artă să nu se piardă.

„Sunt foarte fericit să fiu unul dintre Purtătorii Torţei Olimpice în cadrul Jocurilor Olimpice din Londra 2012. Sunt emoţionat pentru că e prima oară când particip la o astfel de manifestare. Nu m-am aşteptat vreodată să văd Flacăra Olimpică în realitate, cu atât mai puţin să am onoarea să o şi port. Urmăresc Jocurile Olimpice din copilărie şi mereu mi-am imaginat cum ar fi să ţin în mână simbolul unui fenomen mondial, pe care toată planeta îl priveşte. Mă bucur foarte mult că am ocazia să particip la Cursa de Purtare a Torţei Olimpice în această vară. Mulţumesc Samsung pentru că mi-a oferit această şansă. Să merg la Jocurile Olimpice este una dintre cele mai mari suprize pe care le-am avut până acum”, a declarat Cătălin Stelian, unul dintre Purtătorii Torţei Olimpice din Londra 2012 pentru România, datorită Samsung.

„Prin intermediul Everyone’s Olympic Games, campania Samsung pentru Londra 2012, ne-am propus să aducem experienţa fascinantă a Jocurilor Olimpice în casele tuturor românilor şi suntem bucuroşi că am reuşit să găsim oameni admirabili din comunitatea locală, care să poarte Torţa Olimpică şi să împărtăşească spiritul Olimpic”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Director Samsung Electronics România.

Călătoria de 70 de zile pentru Cursa de Purtare a Torţei Olimpice din Londra 2012 va începe în Marea Britanie sâmbătă, 19 mai, şi va parcurge mai multe zone culturale. Prin vizitarea a 1.000 de oraşe şi provincii de-a lungul rutei de 8.000 de mile, Torţa Olimpică are rolul de a încânta publicul britanic şi de a marca startul oficial al Jocurilor Olimpice din Londra 2012 prin celebra sosire la Stadionul Olimpic din data de 27 iulie.

8 Comments

 1. Mulțumesc frumos:).

 2. […] Victor Kapra şi Ovidiu Blag şi facebook aflu de performanţa lui Adi Hădean, moroşanul devenit din 2008 […]

 3. […] “Adi Hadean este si un erou civilizator al clujenilor. Proiectul lui de suflet, „Farfurii curate”, desfasurat in gradinite, cauta sa ii invete pe parinti, educatori si copii ca nu e deloc greu sa manance sanatos. Astazi am aflat ca  a fost selectat de Samsung (sponsor al Olimpiadei 2012), alaturi de alti patru romani, sa poarte in Marea Britanie torta olimpica. Selectarea celor cinci a fost facuta printr-un vot national in cadrul proiectului Samsung, „Eroi locali””. Puteti citi restul articolului despre Adi aici! […]

 4. […] ca adi hadean va purta torta olimpica; despre asta a scris foarte frumos victor kapra si a povestit mai multe chiar adi […]

 5. […] mai scris şi mulţi alti onlineri despre isprava de poveste a lui Adi, de exemplu aici, aici sau […]

 6. Felicitari Adi Hadean…si felicitari Samsung pentru inintiativa! Observ pe zi ce trece cu placere cum Samsung se implica in viata de zi cu zi prin astfel de initiative! Iar un proiect ambitios, cel al tabletelor laliceul Tudor Vianu din Bucuresti!

 7. Imi vine greata din cauza articolelor cu tenta regionalista si segregationista.
  Deci, noi astia de prin sud, sau moldovenii, oltenii sau banatenii suntem de rahat, iar ardelenii sunt oameni de mare caracter, seriosi, calmi, etc? Sa va aduc aminte ca ardelenii conduc tara asta si au adus-o in halul asta? De cand apartenenta la o zona geografica este o calitate in sine? Nu toti ardelenii sunt de bun simt, precum nu toti oltenii, banatenii, moldovenii sau muntenii sunt extraordinari. Oamenii sunt buni sau rai nu in functie de zona geografica, ci in functie de fibra lor interioara.
  Este penibil sa prezinti pe cineva, oricat de bun ar fi el (si nu neg calitatile domnului Hadean) ca fiind un ardelean serios sau de bun simt. Ce are a face faptul ca are bun simt sau ca este serios cu faptul ca este ardelean?
  Aceasta continua frustrare a ardelenilor in fata altora devine patetica. Mereu sa subliniati ca ardelenii sunt asa si pe dincolo. Nu o sa auziti nicaieri: „el este un bucurestean serios”, pentru ca, daca este serios nu conteaza de unde este, iar daca il prezinta ca bucurestean este doar o forma de localizare si de cunoastere a individului.
  Ardelenii sunt fix ca banatenii, ca moldovenii, sau ca bucurestenii. Cu nimic mai presus si cu nimic mai prejos.

 8. […] ca adi hadean va purta torta olimpica; despre asta a scris foarte frumos victor kapra si a povestit mai multe chiar adi […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close