Închide

Ce vrei să cauți?

Internet. Romanii sunt saraci sau ignoranti?

Biblionet. Cautatorii de povesti (575x800)Cifra te pune pe ganduri: peste jumatate (54%) din populatia Romaniei nu a folosit niciodata un calculator (studiul Eurostat 2011).
Suntem ca in secolul XIX cand multi romani nu puteau sa citeasca macar ce scrie pe firma unei pravalii, pentru ca nu invatasera literele.

Destui s-au aratat iritati cand am scris acum un an despre proiectul Biblionet, din simplul motiv ca este finantat de Fundatia Melinda & Bill Gates.
Insa Biblionet a reusit un lucru extraordinar in Romania: in afara de cateva (cele mari si centrale), bibliotecile publice erau sortite disparitiei, mai ales cele de la sate.

Datorita faptului ca au primit computere conectate la Internet, bibliotecile publice (in numar de 1500, deocamdata) au devenit hub-uri de conectare la civilizatie si sunt vii acum: peste 275.000 de romani au intrat pentru prima data pe Internet in aceste biblioteci. Cauta pe net locuri de munca, discuta cu rudele plecate in strainatate, depun cereri de finantare pentru agricultura samd.

Sunt povesti fascinante despre cum schimba Internetul viata oamenilor, povesti care vor fi stranse intr-un e-book.
Cine le va culege si le va da forma? Vor fi trei jurnalisti/scriitori – Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu si Catalin Stefanescu – alaturi de bloggerii Cristian China-Birta (www.chinezu.eu), Sebastian Bargau (www.visurat.ro) si Andrei Crivat (www.andreicrivat.ro).
Inainte de a fi adunate in e-book, istorisirile vor fi postate pe site-ul www.cautatoriidepovesti.ro.

(Ce bine ar fi fost ca acest site sa fie construit mai simplu si mai eficient. E excesiv de „decorativ”, dar greoi din punct de vedere al usability, indiferent de browser.)

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Probabil multi nu vor fi de acord cu mine, dar eu cred ca aceasta este cea mai importanta campanie online din ultima vreme, datorita aspectelor sociale pe care le surprinde si le preschimba.

Adaugă comentariu