Închide

Ce vrei să cauți?

Oracle cumpară SelectMinds, companie de recrutare prin rețelele sociale

Acum un an, Oracle facea un anunt surpriza: lansa propria retea sociala pentru business cu scopul de a exploata informatiile care circula in cele mai multe cazuri haotic in cadrul unei organizații.
In vara, achizitiona compania Collectiv Intellect, specializată in analiza semantica a conversatiilor din Social Media.

Astazi, Oracle a anuntat ca a încheiat un acord pentru preluarea companiei SelectMinds,  furnizor de aplicatii in tehnologia cloud, pentru recrutarea talentelor prin intermediul retelelor sociale si pentru managementul relatiilor cu fostii angajati ai companiilor.

SelectMinds Oracle

  •       Aplicatiile SelectMinds permit organizatiilor sa puna la dispozitia celor care se ocupa de recrutarea managerilor si a personalului calificat instrumentele pentru utilizarea contactelor din retelele sociale pentru distribuirea oportunitatilor de angajare, obtinerea unor recomandari de angajare de cea mai buna calitate, promovarea propriei marcii de angajare si managementul relatiilor cu fostii membri ai staff-ului.
  •         Studii recente indica faptul ca recomandarile sunt sursa principala de recrutari externe, iar organizatiile sunt tot mai interesate sa angajeze personal cu inalta calificare, folosind conexiunile pe care le au in retelele sociale proprii salariati.
  •         Combinarea capacitatilor complementare pe care Oracle si SelectMinds le au in domeniul recrutarii de personal prin intermediul retelelor sociale, va permite crearea unei oferte complete de recrutare, selectie a candidatilor si management al talentelor, care va permite organizatiilor sa obtina recomandari de calitate folosind retelele sociale pentru recrutarea de personal.
  •     Produsele SelectMinds sunt deja complet integrate cu solutiile Oracle Cloud de Recrutare, Management al Performantei si Management al Capitalului Uman, si continua extinderea initiativelor Oracle din zona retelelor sociale si mobile, in zona de talent management.

Informatii suplimentare: http://www.oracle.com/selectminds.

“Recrutarea candidatilor prin intermediul recomandarilor facute de angajati, este unanim recunoscuta drept cea mai eficienta metoda de a descoperi talente, folosind contacte considerate ca fiind de incredere. Cresterea eficientei si coerentei eforturilor de recrutare prin utilizarea conexiunilor sociale si prin intermediul aplicatiilor mobile, ajuta companiile sa descopere talente mai bine pregatite si sa pregateasca terenul pentru atragerea unor asemenea talente in viitor”, afirma Thomas Kurian, Executive Vice President, Oracle Development. “Prin adaugarea SelectMinds la propriul Talent Management Cloud, Oracle le poate oferi clientilor sai o solutie completa de management al talentelor, ceea ce permite o simplificare a procedurilor de recrutare, mai multe recomandari de calitate, o mai rapida integrare a noilor angajati si o mai buna performanta”, a adaugat Thomas Kurian.

“Preluarea SelectMinds, propusa de Oracle, reprezinta o sustinere puternica pentru tehnologia ‘’social sourcing” intuitiva dezvoltata de SelectMinds si o confirmare a beneficiilor pe care clientii le-au obtinut utilizand solutiile noastre. Suntem incantati sa fim parte a Oracle si abia asteptam combinarea resurselor de care dispun cele doua companii pentru a oferi clientilor servicii mai bune si sprijin, la un nivel cu adevarat global”, a declarat Anne Berkowitch, CEO and Founder, SelectMinds.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Au cumparat si Taleo, un ATS de top, cu functii integrate pentru recrutarea sociala.
    Din pacate, Romania sta foarte prost la capitolul recrutarii pentru si prin social media. Companii precum Vodafone, Danone sau Orange nu au inca tab-uri dedicate sectiunii de cariere pe conturile de facebook… SelectMinds ofera solutii aproape complete pentru recrutarea sociala (lipsesc solutii pentru marketingul recrutarii)dar fara o relatie educata in spiritul social media intre candidati si companiiacestea sunt degeaba.

Adaugă comentariu