Închide

Ce vrei să cauți?

Se pot face bani cu aplicații pentru Windows Store?

Se pot face bani interesanți dezvoltând aplicații pentru Windows Store, deschis recent, pe 26 octombrie?
Petru Jucovschi, Tech. Evangelist la Microsoft România, spune că din banii încasați de o aplicație, prin revenue share, 70% merg către dezvoltator.
Dacă suma  trece de 20.000 de dolari, partea dezvoltatorului este de 80%.
Cele mai descărcate aplicații: Social Media, jocuri, educaționale, utilitare.
WOWZAPP Hackathon Windows Romania
În week-end-ul trecut, câteva zeci de dezvoltatori români s-au strâns la București, la un hackathon Microsoft, parte a evenimentului mondial WOWZAPP, desfășurat în 40 de țări.
Rezultatul: aproape 40 de aplicații pentru Windows Store, care urmează să fie publicate.
Ținta noastră este să avem până în 2013 câteva sute de aplicații românești în Windows Store – spune Petru Jucovschi.

La Hackatonul Microsoft au fost prezentate public câteva aplicații din Windows Store: 

Julian Atanasoae are 16 ani, este din Suceava și spune că vrea să schimbe educația „așa cum este ea acum”. A construit o aplicație de lecții online – istorie, biologie, fizică – în Windows 8, pe nume Social Brainz . Cum ar trebui să arate niște cursuri atractive în viziunea unui copil care a crescut alături de computer?
Todi Pruteanu, Julian Atanasoae, Microsoft
În Social Brainz, elevul poate sa dea like si unlike la cursuri Zâmbet, să le distribuie (share) pe Facebook, să discute online (chat) cu alții pe tema respectivă. Evident, baza de date cu lecțiile – în engleză pentru ca aplicația să aibă audiență mondială – se află în cloud iar aplicația este optimizată și pentru dispozitive cu ecran touch.
Julian vrea să urmeze cursurile unei facultati tehnice și să lucreze apoi la sediul central Microsoft, din Redmond Washington.

Cocktailpedia, o altă aplicația românească, a fost descărcată de peste 500 de ori. Funcționează ca un bartender virtual care oferă câteva zeci de rețete de cocktail-uri.
cocktailpedia apps

Seenow – serviciul romanesc de distribuție content video, migrează și pe Windows 8 și Windows Phone, după Android și iOS. Are 5.000 de utilizatori lunar iar cel mai cerut film este Limitless.

Cinemagia – pare să fie cea mai descărcată aplicație de pe Windows Store.

Ieșenii de la Zyway țintesc piața SUA. Aplicația lor permite colectarea datelor în format electronic, formularele pe hârtie fiind astfel eliminate ca și procesarea lor anevoioasă. Datele sunt agregate în timp real.

Trip Journal va avea și variantă în Windows 8  – a demonstrat Radu Vuvulea.

Jocurile vor fi din abundență pe Windows Store. De pildă, FiLLR, creat mai întâi pentru Symbian (1 milion de descărcări) are deja 30.000 de downloads și pe Windws Phone.

Adaugă comentariu