Producătorul de software TeamNet a lansat un proiect „Eye in the Sky”, după părerea mea excepțional.
Datorită „Eye in the Sky”, studenții, masteranzii și doctoranzii din România au ocazia să folosească avioane fără pilot pentru cercetările cu care își vor fundamenta lucrările de absolvire.

Cum intri în posesia avionului fără pilot?

Avion TeamNet

Avionul se numește Hirrus și este un sistem mini UAV cu rampa de lansare și sistem de recuperare cu ajutorul unei parașute. Hirrus are o greutate totala de 7 kg, 30 kilometri rază de acțiune, poate urca până la o altitudine de 3.000 metri și are autonomie maximă de zbor de 180 minute.

Programul TeamNet în care poți folosi acest avion are la baza un concurs adresat facultăților cu profil tehnic (energie, construcții, automatică, transporturi, aeronave etc.), dar și celor de arhitectură, urbanism, geografie, agricultura și nu numai.

Concursul se desfășoară până pe 12 iulie 2013. Prima etapă a concursului – cea de înscriere – are loc pana pe 21 decembrie (până atunci studenții, masteranzii și doctoranzii trebuie să prezinte pe scurt proiectul de licență sau disertație). Cei interesaţi pot participa individual sau în echipe de maximum cinci membri, iar cele mai bune 7 proiecte vor fi selectate pentru a beneficia de tehnologia UAV.

Ce e așa special la acest proiect?

– „Eye in the Sky” este un proiect unic in Romania care oferă participantilor acces la tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle). Aceasta poate fi aplicată în domenii variate și implică utilizarea unui avion fără pilot care executa misiuni programate și care poate fi echipat cu diferiți senzori: cameră foto/ video, senzori de poluare, de detecție radiații etc.

– Studențiii au la dispoziție tehnologie de vârf pentru a culege date pentru lucrările de diplomă

– Practic proiectul sustine initiativele care pana acum erau vazute doar ceva SF si nu erau puse in practica.

– „Eye in the Sky” poate fi si o rampa de lansare pe plan profesional. O cercetare realizata cu un astfel de UAV poate sta la baza unei cariere in domeniul lor de specializare

Mai multe informatii despre proiect poti gasi:

– pe website-ul http://thinkndo.teamnet.ro

– pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/ThinknDoTeamNet

Dacă aveți întrebări, lăsați-le la comentarii și le voi da mai departe.

Prezentarea TeamNet:

Din 2001, TeamNet International SA şi-a consolidat poziţia ca unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii software integrate din România. Compania are sedii în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Bruxelles, Chişinău şi Belgrad şi o locaţie parteneră în Ankara. TeamNet oferă servicii integrate complete, de la analiza, dezvoltarea şi implementarea de soluţii software la cheie, la servicii complexe de comunicaţii şi infrastructură hardware, pentru clienţi naţionali şi internaţionali. În prezent, grupul TeamNet are angajaţi peste 500 de specialişti. Cifra de afaceri a grupului TeamNet atingea 34 milioane EUR la sfârşitul anului 2011, înregistrând astfel al cincilea an de creşteri consecutive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close