Închide

Ce vrei să cauți?

Marius Ghenea caută 24 de start-up-uri cărora să le dea câte 3000 de euro

antreprenor 2.0

În cadrul Proiectului Antreprenor 2.0 vor fi organizate opt conferințe despre idei de afaceri în tot atâtea orașe din România. Participarea este gratuită.
Unul dintre mentorii de bază este Marius Ghenea.
La final vor fi alese 24 de start-up-uri care vor primi fiecare finanțare de 12.500 de lei.
Detalii:

Antreprenor 2.0”, un proiect implementat de Fundaţia Post-Privatizare şi partenerii săi, îşi propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial prin crearea unei reţele de antreprenori. În această etapă a proiectului, se caută 24 de startup-uri cu potenţial care vor beneficia de sprijin financiar. De asemenea, prin intermediul unor serii de evenimente în întreaga ţară, antreprenori sau viitori antreprenori vor avea ocazia să înveţe de la Marius Ghenea, de la alţi antreprenori de succes, specialişti sau antreprenori locali cum îşi pot îmbunătăţi ideea de afacere şi cum o pot transforma într-un business sustenabil. Participarea la program este gratuită.

În cadrul proiectului se vor organiza 8 conferinţe regionale în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Craiova, Ploieşti şi Constanta, unde participanţii îşi vor putea valida ideea de afacere alături de Marius Ghenea, vor învăţa de la experţi cum să folosească instrumente online în dezvoltarea afacerii şi vor afla poveşti de succes ale antreprenorilor locali. Calendarul conferinţelor îl găsiţi anexat.

La finalul fiecărei conferinţe, în baza formularului de înscriere completat, juriul format din antreprenori de renume va alege 50 de participanţi care vor merge în etapa următoare. Aceştia vor participa la workshop-uri timp de două weekend-uri consecutive, unde vor învăţa cum să îşi redacteze propriul business plan. La finalul training-urilor vor fi aleşi 20 de participanţi care au elaborat planuri de afaceri cu potenţial economic. Aceştia, timp de trei săptămâni, vor beneficia de două sesiuni de mentorat one-to-one alături de consultanţi care îi vor ajuta să îşi demareze afacerile şi să întocmească o strategie de dezvoltare. La final, afacerile vor fi analizate şi trei dintre acestea vor fi premiate.

Scenariul este acelaşi pentru toate cele 8 oraşe, astfel că, la finalul programului, 24 de startup-uri vor fi câştigătoare şi premiate cu suma de 12.500 de lei fiecare.

“Conceptul acestui proiect mi-a plăcut încă de la prima discuţie cu organizatorii. Îmi place să-mi împărtăşesc experienţele şi cunoştinţele legate de antreprenoriat, îmi place să ajut business-urile să crească firesc, dar mai ales îmi place atunci când startup-urile pe care le îndrum reuşesc să găsească nişa pentru succes. Antreprenoriatul înseamnă să dăruieşti valoare şi să ştii să-ţi pui amprenta acolo unde alţii nu au reuşit, de aceea sunt încrezător că cele 24 de startup-uri pe care aştept să le descopăr vor ajunge în scurt timp afaceri de succes”, spune Marius Ghenea mentor în cadrul proiectului.

Participarea în cadrul proiectului e gratuită, „Antreprenor 2.0”, ID 49068, fiind un program cofinanţat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”. Antreprenor 2.0 este organizat de Fundaţia Post-Privatizare, în parteneriat cu Impact Net Business SRL, SC INOVATIV CONSULT SRL şi Underclick.ro Srl.

Dacă aveți întrebări, lăsați-le la comentarii si oficialii FPP vă vor răspunde.

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Intrebare : suntem in SUA cumva si nu stiu eu ?! :)) Cu atatea planuri, idei, business-uri marete, ar fi de asteptat sa nu fim tocmai cea mai slaba tara din Europa, aia de care rad toti. Nu zic bine ?! Teoria-i teorie…

 2. Alin, ai fi mirat de cate persoane cu idei marete sunt in Romania.
  La capitolul asta eu zic ca nu stam rau. Depinde prin ce grupuri de oameni iti petreci timpul.

  Din pacate Romania de care rad toti e cea care este promovata in fiecare zi, fiind mai comerciala si mai usor de digerat. Si cu o pondere mai mare, ce-i drept.

  Dar, vorba cliseului: daca vrei cu adevarat, poti 🙂

 3. #3 Comentariu nou

  Bine….acuma ca europenii is foarte prosti si rasisiti si se iau dupa aparente, plus ca is stresati ca altii mai inteligenti de la noi le vor lua locul unor lenesi ca ei, asta-i altceva… :)) Eu ma bucur ca avem multi oameni destepti, problema e ca nu asta e rezolvarea la problema noastra fundamentala, la ce ne doare cel mai mult….

 4. Alambicata prezentare dar ma intereseaza mai multe detalii + link-uri catre sursa.
  Daca posibil.
  Multumesc anticipat. 🙂

Adaugă comentariu