Smartphone-ul pe Android Jelly Bean 4.1 LG Optimus G, lansat astăzi în România, este prezentat de producătorii coreeni drept „best buy” – cea mai bună alegere după raportul performanțe-preț.
Lansat la jumătatea lui septembrie pe rând pe patru piețe – Coreea, Japonia, SUA și Canada, s-a vândut destul de bine: 1 milion de exemplare până la început de ianuarie.
LG_Optimus_G_03
Este declarat de CNET drept „cel mai bun telefon pe care l-a scos LG vreodată” și a primit un scor de 8,3 din 10 puncte posibile..
Se va găsi de mâine la Orange la un preț de 189 euro – cu abonament Pantera 39 și de 500 de euro, fără abonament, cu deblocare la cerere.
Prin magazinul online Orange sunt acceptate precomenzi de câteva zile iar cumpărătorii primesc cadou și o stație de andocare, odată cu LG Optimus G.

L-am văzut și „butonat” pentru cîteva minute: ca design este foarte „2013”, neieșind din tiparul la modă. Foarte subțire (8,5 mm), excelent finisat, numai sticlă neagră, cu un fin insert de metal. Elegant.

Ecran de 4,7 inci (diagonală ideală, după gustul meu), HD IPS Plus Real 1280 x728, Corning Gorilla Glass 2.
LG Optimus G este primul smartphone din lume care cel mai nou procesor Qualcomm, Snapdragon S4 Pro Quad-Core, care permite rularea simultană a mai multor aplicații.

Multitasking-ul este ceea ce surprinde plăcut la LG Optimus G: rulezi un clip video, dar poți deschide și browserul de net, de  exemplu. Ferestrele suprapuse devin transparente la selectare.
Altă aplicație interesantă: Live Zooming, prin care poți mări de până la cinci ori imaginea unul clip video în timp ce acesta rulează.

LG Optimus G are și un translator inclus care va ajunge la 44 de limbi, printre care și româna.

LG spune că a proiectat o baterie (2.100 mAh) specială pentru acest smartphone, cu o putere cu 5-6% mai ridicată față de alte baterii de dimensiuni similare și care rezistă la mai multe cicluri de încărcare. Rămâne să verificăm, dacă e așa sau e doar o declarație de marketing.

Camera este de 13 MP și se declanșează și prin comandă vocală la cuvintele „LG” și „Cheese”.

Concluzie personală: LG Optimus G, pregătit pentru 4G LTE și cu funcție HD Voice, este unul dintre cele mai bune trei telefoane apărute pe piața românească în acest an.
Alegerea devine din ce în ce mai grea, iar ștacheta peste care va trebui să sară un viitor iPhone 5S (sau cum se va numi) s-a ridicat foarte, foarte sus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close