Închide

Ce vrei să cauți?

Soldatul Samsung a inventat computerul viitorului

În mod sigur, vei mai auzi de Jinha Lee, căruia presa internațională i-a acordat spații largi în această săptămână.

A absolvit celebrul  Massachusetts Institute of Technology,  dar cum este cetățean al Coreei de Sud – țară în care stagiul militar e obligatoriu, își face acum armata nu într-o unitate militară, ci la Samsung :), fiind o minte mult prea strălucită pentru a fi lăsat să lâncezească prin cine știe ce cazarmă.
(Poți vedea pe canalul Vimeo al lui Lee proiectele uimitoare la care lucrează.)

În timpul stagiului militar proiectează pentru Samsung noi interfețe pentru televizor.

Jinha Lee a stârnit entuziasmul la o recentă conferință TED cu proiectul unui computer 3D cu ecran transparent, în „interiorul” căruia poți mișca obiectele virtuale cu mâinile, așa cum faci cu diversele lucruri în lumea reală.

Monitorul LCD transparent are integrate camere video care urmăresc mâinile dar și ochii utilizatorului astfel încât vederea 3D să fie perfectă.

Tehnologia folosită se află deja pe piață – Microsoft  Xbox Kinect, așa că acest computer 3D ar putea apărea pe piață în următorii zece ani, mai întâi pentru arhitecți, proiectanți, graficieni și apoi pentru publicul larg.

Clipul de prezentare (55 de secunde):

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Interesant! Imi aduce aminte de interfata sistemelor din „turnul de control” din matrix.

    Mergand putin mai departe pe aceasi idee se poate ajunge la implementarea tehnologiei pe ochelari, miscarea degetelor fiind urmarita cu ajutorul unui (sa zicem) ceas.

Adaugă comentariu