Prețuri medii pe piața românească pentru o ședință foto, comunicate de magazinul F64:
–  nuntă, în jur de 200 de euro
–  fotografie școlară de promoție, circa 3 euro
–  portofoliu foto personal, 100 de euro
–  la fotografia publicitară, prețul pornește de aproximativ 1.500 de euro.

Dacă până în urmă cu 10 ani fotografia de nuntă și cea școlară au reprezentat circa 70% din veniturile studiourilor foto din România, astăzi procentul tinde să crească în favoarea fotografiei publicitare.

F64 Studio anunță organizarea cursului pentru fotografi „De la amatori la profesioniști” cu teme din domeniul legislației și managementului.
Cursul este interactiv și vine cu studii de caz, practici și soluții.
Câteva exemple: Ce înseamnă copyright, ce drepturi și obligații am asupra fotografiilor pe care le produc? Cum stabilesc tariful pentru o ședință foto și cum îmi construiesc un plan de afaceri? Ce echipament folosesc și cum îi calculez amortizarea? Merita oare chiria unui studio?
Cursul are loc pe 10 august și costa 150 de lei. Detalii și înscrieri, aici.

Lectorul este fotograful  Radu Tudoroiu, absolvent al Universității de Arte Creative din  Rochester.

1 Comment

  1. Ciudat este ca gasisem un portal unde isi posteaza preturile si ofertele fiecare fotograf recunoscut din bucuresti, spre surprinderea mea inafara de acel pret 1500 de euro pentru o productie publicitara, preturile sunt mult mai mari la unele persoane…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close