În iunie, Turcia s-a confruntat cu proteste anti-guvernamentale violente care au avut ca scânteie intenția guvernului turc de a demola un parc, Gezi, aflat în apropierea celebrei Piețe Taksim.
Protestatarii au comunicat și s-au mobilizat prin rețelele sociale, folosite de asemenea și pentru a informa opinia publică internațională despre desfășurarea evenimentelor (înăbușirea  protestelor a făcut și șase victime printre demonstranți și au fost mii de arestări).

Cum se apropie alegerile locale urmate de cele generale, Partidului Dreptății si Dezvoltarii al premierului Recep Tayyip Erdogan a pornit  la recrutarea unei echipe de 6.000 de  tineri familiarizați cu rețelele sociale, care să lupte mediatic pe Twitter, Facebook sau Youtube în favoarea actualei puteri.

Partidul de guvernământ a fost prins nepregătit în fața exploziei activității pe rețelele sociale în timpul protestelor – explică un profesor universitar din Istanbul.

Tinerii recrutați, membri și simpatizanți ai partidului de guvernământ, vor fi invitați în tabere de instruire.
Premierul Recep Tayyip Erdogan (59 de ani) este el însuși activ în Social Media.
Pe Twitter are 3,4 milioane de urmăritori, deși pe vremea protestelor numea această rețea de microblogging „o sursă de minciuni”.

2 Comments

  1. Nice, dl. prim-ministru Erdogan are un big fat zero la following 🙂

  2. N-a zis nimeni că instauratul unei cvasi dictaturi e o chestie ușoară.

    6000 e un număr mic dacă stai să te gândești că doar oferind tinerilor masculi himera de acces în „paradisul islamic” (cel cu 14 virgine) e prea de tot.
    Eu sper să nu-i reușească mișcarea, că Turcia e o țară prea faină ca să pice sub regim islamic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close