ANIS a lansat Romanian Software Outsourcing Index 2013 – primul catalog care include companii romanești dezvoltatoare de software sau furnizoare de servicii asociate la cerere.
Romanian Software Outsourcing Index  va fi distribuit cu prioritate pe plan international organizațiilor care funcționează ca multiplicatori de informație – asociații din domeniu, camere de comerț bilaterale, reprezentanțe economice și ambasade.
Conținutul Romanian Software Outsourcing Index 2013 poate fi accesat online aici.
Romanian Software Outsourcing Index
Segmentul de dezvoltare și servicii software la cerere a crescut constant, chiar și în perioada de criză.
Cifra de afaceri pentru segmentul românesc de outsourcing IT a atins valoarea de 380 milioane de euro în 2012 (excluzând exporturile de licențe) și este de așteptat să crească în continuare în următorii ani.
Structura veniturilor din aceasta zonă este următoarea:
– serviciile IT (dezvoltare de aplicații la cerere, servicii de testare și suport) reprezintă aproximativ 60,2%
– serviciile BPO (business process outsourcing) însumează 26,8%, iar partea de cercetare-dezvoltare reprezintă restul de 13%. (Sursa: Software & IT Services in Romania: A Study on the Development of the Industry of Software and IT Services in Romania in 2013 – studiu realizat de IDC la comanda ANIS, care va fi lansat în nov. 2013)
Pentru mai multe detalii: Valerica Dragomir, Director executiv ANIS, valerica.dragomir (la)anis.ro,

2 Comments

  1. Dar sunt mult mai multe companii de software developing in Craiova… e indexul inca la inceput sau le-a luat numai pe acelea in considerare ? Iar daca ne aflam in al doilea caz, de ce ?

  2. @Dragos Geornoiu: Intra pe contul meu de Facebook. E o discutie lamuritoare acolo, la share-ul acestui post.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close