Două ocupații de week-end, atunci când nu ieși din casă și pe afară dă târcoale iarna.

O singură frază
Chestia asta am învățat-o într-un training cu Doug Richard, antreprenor californian stabilit în Marea Britanie, care are tot timpul câteva startup-uri în dezvoltare.
Dacă nu ești în stare sa descrii proiectul la care lucrezi într-o singură frază, înseamnă că nu e foarte clar ce vrei să faci și nu vei reuși să fii prea convingator.

what do we do

E un exercitiu destul de greu să concentrezi ideea activității/proiectului tău în câteva cuvinte, dar foarte folositor: de obicei interlocutorii pe care abia i-ai cunoscut (posibili investitori/clienți/colaboratori) nu au mult timp și dispoziție să asculte ambiguitățile și descrierile tale lungi și încâlcite gen „să vezi… m-am gândit să… am pornit de la…”.
Dacă ești scurt și elocvent, situația devine alta.

Twitter – cea mai bună revistă personală online
Știm, Twitter în România este cam debil: puțini utilizatori, activitate cam redusă.
Dar Twitter poate deveni  o publicație online excelentă, alimentată cu informație internațională de top, pe care să ți-o personalizezi  în funcție de pasiunile/preocupările tale.
Odata ce ți-ai facut un cont, poți căuta după cuvinte cheie (exemple „digital”, „social media”, „sport” etc ) conturi de site-uri sau personalități.
Le grupezi pe liste tematice (vezi aici cum) și obții reviste online foarte ușor de parcurs și pline de informație: cele maximum 40 140 de caractere pe care le permite un tweet concentrează perfect informația în headline-uri.

(Dintr-un mini-tutorial pe care l-am scris pentru comunitatea tinerilor inventatori  SmartNation).

3 Comments

  1. Multumesc de recomandare. Toate cele bune Victor !

  2. Tocmai asta imi place asa mult la twitter, infromatia e concentrata si relevanta pentru tine. Dar cumva nu reusesc sa fac pe nimeni sa ma creada cand ma intreaba “Ce naiba faci cu twitterul ala ?”…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close