Închide

Ce vrei să cauți?

Decizia de cumpărare se ia (și) în pat

De data asta vă prezint un studiu Social Media, sub formă de infografic, care cuprinde și România (sunt rare astfel de statistici internaționale cu referire și la noi), prinsă într-un calup de cercetare alături de 19 țări ca SUA, China, Rusia, Polonia sau Australia.

Cei mai bine informați în privința brandurilor și cei mai „răi” critici ai advertisingului făcut neprofesionist sunt membrii generației Y sau „Millennians” – tinerii de 15-30 de ani.
Au fost bombardați cu un șuvoi de reclame încă din copilărie și au devenit sceptici în fața limbajului bombastic și exagerat al advertisingului și marketingului clasic.
O companie care li se adresează poate cheltui milioane de euro pentru a scrie pe toate gardurile din lume că este „cool” fără niciun rezultat: Millennians stabilesc ei singuri care brand este cool și care e boring.

Social Media a devenit pentru ei cel mai important canal de știri/informare, pentru că funcționează în timp real și poate fi targetat și personalizat după voie. Mai mult, pe canalele Social Media pot face schimb de idei și cere informații despre produse de la alți consumatori cu care să verifice promisiunile producătorilor.

Compania internațională de cercetare de marketing InSite Consulting (are o filială și la Timișoara) a făcut un laborios  studiu la nivel mondial despre comportamentul de informare și cumpărare al Generației Y, în care a fost inclus și The Brand Crush Model (rezultatul unei cercetări la nivel european):

The Brand CRUSH Model

The Brand Crush Model stabilește 5 factori cheie în strategia de brand în relație cu Generația Y – Millennians. Vezi slide 4 din prezentarea aceasta:

34% dintre tineri se dau pe rețelele sociale în pat, înainte de a adormi
Tot InSite Consulting a realizat un infografic despre comportamentul consumatorilor din Generația Y în Social Media.
Dincolo de concluzii așteptate (80% dintre ei se conectează la Social Media zilnic și folosesc în medie 2,5 rețele sociale), mi se pare interesant că hoinăreala pe Facebook, Twitter, Google+ șamd se desfășoară și în pat (pe locul 3 în topul momentelor zilei), atunci când somnul întârzie să vină.
Poate că n-ar fi rău ca advertiserii să își adapteze mesajele postate după ora 22 cu „Ce ar fi bine să cumperi mâine…” sau „Dacă tot nu ai somn, uită-te la această promoție….” 🙂
Bucurați-vă de infografic, zic:
Y Generation Millennium

 

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Super tare articolul ! Multumesc.

  2. #2 Comentariu nou

    Chiar este delicios, intr-adevar 🙂

Adaugă comentariu