Închide

Cum să scapi de vampiri, epidemii și dezastre. Zilele Filmului LUX

Nu știu despre voi, dar eu nu mă pot uita la filmele americane cu vampiri, atacuri ale extratereștrilor, epidemii care omoară toată populația New York-ului (în afară de doi-trei locuitori bineînțeles, care apoi, în zdrențe, se bat pe un pachet de biscuiți) etc.
Scenariile par scrise pentru oligofreni. În fine…

Vineri, 29 noiembrie, și sâmbătă, 30 noiembrie, Parlamentul European vă invită la Cinema Studio din București să vedeți cele trei filme finaliste ale Premiului LUX.

premiul lux

Instituite în 2007 de Parlamentul European, Premiile LUX recompensează cele mai bune filme care vorbesc despre problemele cetățenilor din UE și promovează totodată filmul european, prin difuzarea (co)producţiilor europene în toate ţările membre ale Uniunii.
Filmul câştigător, ales de deputaţi în Parlamentul European, va fi anunţat pe  11 decembrie 2013.

Calitatea celor trei filme difuzate și în România au fost deja „verificată” prin selectarea lor la unele dintre cele mai mari festivaluri internaționale.

Programul de la Cinema Studio și trailerele celor trei filme:

Vineri, 29 noiembrie 2013

18:00 – 19:40    Paradisul Spulberat (The Broken Circle Breakdown) – Belgia, 2012

Regia: Felix van Groeningen)

Cu: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse, Geert van Rampelberg, Nils de Caster, Robby Cleiren , Bert Huysentruyt, Jan Bijvoet

Premii/ selecţie: Berlinale 2013, Panorama Special Audience Award, CPH PIX 2013,  Prize 2013 Official Selection Competition, Tribeca Film Festival 2013

Filmul spune povestea de dragoste incredibilă dintre Elise și Didier, care trebuie să facă față bolii grave a fiicei lor.

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013

18:00 – 19:40    Miele – Franţa, Italia, 2013

Regia: Valeria Golino

Cu: Jasmine Trinca, Carlo Cecchi, Libero De Rienzo, Vinicio Marchioni, Iaia Forte, Roberto De Francesco, Barbara Ronchi, Claudio Guain, Teresa Acerbis, Valeria Bilello, Massimiliano Iacolucci.

Premii/ selecţie: Cannes 2013, Un Certain Regard, Festivalul de film de la Bruxelles 2013, LUX Prize Official Selection Competition, Globi d’Oro 2013, Cel mai bun film de debut, Cea mai bună actriţă (Jasmine Trinca).

Filmul este povestea unei femei care ajută să moară oameni bolnavi în fază terminală și relația ei cu un „client” nou – un bărbat perfect sănătos. 

20:15 – 21:50    Uriașul cel egoist (The Selfish Giant) –  Marea Britanie, 2013

Regia: Clio Barnard

Cu: Sean Gilder, Siobhan Finneran, Lorraine Ashbourne, Steve Evets, Elliott Tittensor, Conner Chapman, Shaun Thomas

Premii/ selecţie: Cannes 2013, Directors’ Fortnight, LUX Prize Official Selection Competition

Filmul este o fabulă contemporană despre doi prieteni, dintre care unul devine lacom și exploatator, lucru ce va duce la un eveniment tragic.

Later edit: Dacă ratați filmele în acest week-end, le puteți vedea în zilele de joi (28 noiembrie, 5 și 12 decembrie) la Spațiul Public European. Detalii pe Facebook, aici.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Drag domn inginer, permiteţi-mi să citez: ,Scenariile par scrise pentru oligofreni; dar şi să re+formulez, întrucît , scenariile SUNT scrise pt. oligofreni-handicapaţi şi votanţii lor cei/cele subdotaţi intelectual şi imorali..Din nefericire, ieri la Tîrgul de Carte Gaudeamus am re-văzut că şi Premiul Nobel se dă, de ani de zile, pe Socialisme-Comuniste şi tembelisme de inculţi şi analfabeţi, fiindcă atît Vestul cît şi Estul sunt din ce în ce mai pline de tembeli şi corupţi adică de idiotic de toate sexele şi vîrstele,încît juriul premiilor Nobel pt.toate secţiunile este: ori influenţat exclusive politic, oriare o componentă exclusiv populistă şi-atît. Dar cite nu fac-unii-pt.comerţ şi pentru bani doar…ştim, nu?(a propos, cineva/un Primar dt/o comuna, la fel ca sI A.Nastase, s-a apucat sa scrie carti despre multe si despre ‘Rosia Montana’. Ma intreb de I le citeste cineva sau e numai o alta forma de a isi imbogati palmaresul/CVul/brandul politic, si-atit.Si oricum, puscariasii din ziua de azi voteaza, se uita la televizor, pe internet, au si salarii(nu ca noi, care am respectat si aplicam legile mereu)au deci program lejer…pariez ca mine-poimiine Institutul de Statistica condus de babe si bosorogi si tineri ‘milosi’ va emite cercetari de piata privind speranta de viata a detinutilor si a acuzatilor penal care isi iau spor de ‘stres’……..va mai surprinde ceva?? Multumesc.

Adaugă comentariu