Bogdan Padiu - CEO Teamnet

Vă povesteam zilele trecute despre viitorul automobilului electric în Europa.
Viitor care pentru noi pare SF, dar nu și pentru vestici.
Fapt cunoscut de foarte puțini: la crearea programului și infrastructurii SMARTCEM pentru vehicule electrice în Europa lucrează ca partener al unor mari corporații și o companie românească, Teamnet.
Teamnet face echipă cu firme celebre ca Bosch, NEC, Xerox sau Centro Ricerche FIAT în dezvoltarea planurilor de introducere a accelerată a vehiculelor electrice, planuri gândite de administrațiile a patru mari aglomerări urbane europene: Barcelona, Gipuzkoa – San Sebastian, Newcastle și Reggio Emilia.

Într-o sală de festivități cu fotolii albe care și-au schimbat miraculos culoarea, în momentul culminat, în roșu, grupul IT românesc Teamnet și-a anunțat astăzi, odată cu rebrandingul, strategia de dezvoltare pe următorii cinci ani – extinderea regională accelerată.

Bogdan Padiu - CEO Teamnet

„Tehnologia devine sistemul nervos al lumii în care trăim.
Calitatea vieții în regiunea noastră crește pe măsură ce tehnologia devine sistemul nervos al sectorului public și privat” – spunea Bogdan Padiu, CEO Teamnet, înainte de a prezenta statusul actual al grupului.

Cine este Teamnet

Înființat în 2001 și având o echipă incipientă de șapte oameni, grupul Teamnet a ajuns anul acesta la 600 de angajați, urmând ca anul viitor să recruteze încă 150 de specialiști

Se definește ca fiind în top 3 dezvoltatori de sisteme integrate în România

Cifra de afaceri a depășit 50 de milioane de euro în 2012 (plus 639% în ultimii 5 ani). De șase ani, grupul figurează în clasamentul „Deloitte Technology Fast 50 Central Europe” al celor mai dinamice companii.

Ca structură, cuprinde patru linii de business: Teamnet (IT & C Integrator), Teamnet Dedalus (în parteneriat cu italienii, Healthcare systems), Teamnet Engineering (Engineering solutions), Ymens (Cloud solutions).

Sediul central în București. Birouri în Belgia (Bruxelles), Iugoslavia (Belgrad), Turcia (Istanbul), Republica Moldova (Chișinău).

Portofoliu

Contribuție tehnologică la Sistemul de urgență 112 care a dus la scurtarea timpului de localizare a apelului la 5 secunde (1,4 milioane de apeluri la nivel național în 2012)

Sistem integrat pentru Casa națională de pensii

eViza: Sistemul Național Integrat pentru Vize, funcțional în 129 de consulate românești

eTerra: Sistemul Național de Evidență al Proprietăților. Prelucrarea a 8000 de cereri venite de la notari și Cadastru

Software pentru gestionarea dezastrelor. Sistem SMS de trimitere a alertelor privind cutremurele în România și Bulgaria

Sistem de management al ariilor naturale protejate

Ce vrea să transmită rebrandingul Teamnet

Început în 2012, rebrandingul Teamnet va fi finalizat anul viitor iar implementarea strategiei de brand se va finaliza în 2018 și va costa 1 milion de euro.
A-ul din logo-ul Teamnet de devenit litera grecească Alpha, „simbol cu asocieri puternice cu știința și pentru reprezentarea diferitelor valori în chimie, fizică, matematică și IT. Ca simbol al brandului Teamnet, Alpha ilustrează conceptele de inovație și leadership” – explică echipa Brandtailors, autoarea conceptului.

„Adoptăm o nouă identitate de brand care reflectă strategia Teamnet pentru următorii ani. Avem planuri ambițioase, ne extindem, creștem echipa și depășim pragul de 100 de milioane de euro cifră de afaceri în următorii 3 ani” – explică Bogdan Padiu, CEO Teamnet.

Planul Teamnet până în 2018

Dacă acum are patru reprezentanțe în regiune, în următorii cinci ani va avea 16 în Europa, Orientul Mijlociu și nordul Africii. Planurile detaliate de extindere (prin parteneriate) vor fi făcute publice la începutul anului viitor

Creșterea ponderii veniturilor din sectorul privat de la 20% în prezent la 30%

Creșterea ponderii veniturilor obținute în afara României  de la 10% la 40%

Linie de business aparte

Ca element exotic, aș mai spune că Teamnet are o flotilă de 20 de avioane fără pilot (UAV – Unmanned Aerial Vehicle) , utilizate deja în diverse proiecte. UAV este văzut de grup ca un domeniu în plină expansiune, așa că va continua dezvoltarea acestuia.

3 Comments

  1. Teamnet este doar divizia pentru licitatii publice a NOD. Foarte frumos ca vor sa aiba pozitie dominanta pe piata regionala, asteptam vesti de la UE in privinta asta.
    Daca Consiliul Concurentei e prea ocupat sa dea amenzi la real pentru pretul la carne dar nu are nici o problema cu eMAG, Flanco, NOD si Teamnet in aceeasi barca.

  2. Daca veniturile din sectorul privat reprezinta 20% iar cele din afara romaniei 10%, inseamna ca 70% din veniturile Teamnet sunt din contracte cu statul? Adica peste 35 mil € din bani publici!

  3. Cunosc parte din situația TeamNet prin persoane din interior. Sincer mi se pare o idee proastă să te bați cu pumnul în piept și în văzul unora care probabil nu îți prea dădeau importanță.

    Contracte cu statul, 70% din venituri, no shit!? În tări mai puțin bananiere, asta ar suna ca o invitație directă adresata organelor de control.

    Una peste alta, mi-ar fi plăcut să asist la magia cu fotoliile albe care și-au schimbat miraculos culoarea. Portofoliul lor e impresionant, dar experiența m-a învățat că la noi nici aerul nu-i gratis. Mă opresc aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close