Închide

Ce vrei să cauți?

Care a fost primul tău mesaj pe Twitter

Acum opt ani, pe 21 martie 2006, Jack Dorsey, unul dintre creatorii Twitter, trimitea din birourile din San Francisco primul mesaj pe această rețea socială („just setting up my twttr”).
Twitter avea să crească vertiginos ajungând astăzi la aproape un sfert de miliard de useri activi.
Anul trecut s-a listat pe bursă, ajungând la o capitalizare 32 de miliarde de dolari.

Viitorul Twitter ca rețea socială este incert. Primele rezultate financiare publicate arată 500 de milioane de dolari pierdere în trimestrul al patrulea.
Totuși, veniturile așteptate în acest an s-ar putea situa între 1,1 și 2 miliarde de dolari, cea mai mare parte din advertisingul mobil, iar pentru jucătorii la bursă Twitter poate aduce deopotrivă pierderi sau câștiguri însemnate, valoarea unei acțiuni oscilând între 38,80 – 74,73$ în ultimul an, funcție de ce anunțuri mai face compania și de ce mai zic analiștii credibili.

În România nu prea a prins: sunt 100.000 de conturi și doar 17.000 de utilizatori activi.

Dincolo de valoarea de piață, Twitter joacă un rol interesant în mișcările sociale din diverse țări (vezi Egipt, nordul Africii), fiind un mijloc de comunicare și de mobilizare rapid și eficient. Nu e de mirare ca premierul Turciei pare să fi interzis utilizarea Twitter în acestă țară.

În fine, dacă ai cont de Twitter și vrei să vezi care a fost primul tău mesaj pe respectiva rețea (în mod sigur l-ai uitat), poți folosi această aplicație aniversară.
Primul meu Tweet a sunat așa:

primul tweet victor kapra

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Un pic de gospodareala pentru la iarna…nu strica:P

Adaugă comentariu