Închide

Ce vrei să cauți?

De ce e bine să fugi de acasă la un moment dat

Mă gândesc câți tineri foarte talentați și cu idei formidabile și-au pierdut astăzi o zi din viață.
În ședințe stupide și lungi în cine știe ce firmă.
Câți au răbdat umilința reproșurilor țipate de la un ins care nu știe altceva decât să fie șef.

Internetul, cel mai minunat mijloc de producție inventat vreodată de om, îți poate oferi pâinea de zi cu zi ca om liber. Îți mai trebuie doar curaj și perseverență ca să-ți recapeți libertatea la un moment dat.

La ce e bun Facebook-ul dacă nu de a da de urma unor prieteni, colegi, cunoscuți despre care nu mai știai nimic de multă vreme.

De pildă, Lucian Maftei, licențiat în Arte Plastice. Ne-am intersectat la Mediafax Group unde el era Head of Graphic Department.

Am descoperit pe Facebook că s-a mutat la Londra, unde lucrează freelance editare video și efecte speciale. Internetul este principalul mijloc de promovare și de identificare a comenzilor pentru el.

„Ce mai zici?”

lucian maftei

Îmi place să cred că văd frumos.  Că atâția ani de studiat arta din toate unghiurile m-au făcut să văd totul în 3D.
Și cum un șef mi-ar fi limitat viziunea, am hotărât să fiu freelancer; nimeni nu descrie mai bine realitatea decât ochii mei și-n ei chiar am încredere.

Când am plecat în Londra, acum câteva luni, habar n-aveam ce pași urma să fac.

Dar știi ce mi s-a întâmplat? M-am împrietenit cu tot ce-nseamnă editare video și efecte speciale și-am început să văd și mai frumos; 3D-ul a fost doar începutul, temelia.
Exact ca ziaristului care se apucă de scris o carte pentru că-și descoperă vocația, mi-am dat seama ca Vfx-ul e „cartea” mea.
Și-am să fac din ea un bestseller.

Un preview la bestseller-ul lui Lucian, în fapt un clip de prezentare a ceea ce știe (deocamdată) să facă. Mie mi-a plăcut mult:

Lucian Maftei – Showreel & breakdown from Lucian on Vimeo.

Site-ul personal al lui Lucian Maftei.

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. Unde-i arta? Showreelu’ este mediocru, nimic extraordinar in comparatie cu artisti care lucreaza cu video si 3D. Prea comercial, de duzina chiar. Imi este aproape imposibil sa vad unde-s studiile in domeniul artei. Video cu masini, elicoptere, explozii, fluturi si sticle. Cu siguranta omul are succes si traieste din ceea ce face, dar nu iese nici din tipar si nici din zona de comfort, sesizabila de altfel – zona senzationalului prelucrat.

 2. Draga Ioane,
  In primul rand da-mi voie te rog sa-ti multumesc pt criticile tale. Inca din facultate am invatat sa primesc si sa accept criticile. Daca ai fi avut si tu studii de arta ai fi inteles importanta criticii in dezvoltarea unui artist.
  In al doilea rand, lasa-ma sa te felicit pt flerul tau; ai ghicit bine ca acest showreel este unul comercial. Nici n-ar avea cum sa fie altfel din moment ce selectiile din el sunt clipuri folosite de clientii pt care lucrez. Da, traiesc din advertising!
  Imi pare rau ca te-am dezamagit, dar trebuie sa fac precizarea ca acest showreel nu este un film artistic, drept urmare, cauta arta in filme de genul „The Artist”, daca intr-adevar iti doresti.
  Iti doresc multa bafta in ceea ce (nu) faci.

 3. Am studii superioare in domeniul artei contemporane, dar se pare ca nu conteaza atat de mult.

  Felicitari pentru c-ai ales sa pleci din tara si ai reusit sa-ti creezi o afacere peste hotare. Succes in continuare!

Adaugă comentariu