Spun să suntem totuși norocoși cu rețelele noastre de comunicații mobile.
Cât am stat la Praga, am avut foarte adesea pe telefon conexiune de date la viteze preistorice Edge (E) pe care foarte, foarte rar se întâmplă să le mai vedem în București .
A fost frustrant. Nu știu dacă s-a întâmplat din cauza roamingului sau a telefonului. Desigur că e greșit să tragem o concluzie bazată pe o singură experiență dar, repet, stăm bine la rețele de date. (Faptul că există capitale europene mult mai pricopsite decât Bucureștiul, în care nu ai semnal în metrou, întărește ideea.)

Cred că abia în următorii doi-trei ani ne vom convinge cu adevărat despre schimbările mari pe care comunicațiile mobile 4G le vor aduce în viața noastră, în video sharing/streaming, în aplicații mobile sau în Internet Voice.

Deocamdată, lumea e confuză  când vine vorba de diferența dintre actualul standard 3G și cel 4G, lansat oficial/comercial în România în această primăvară.
Pentru a demonstra ideea de 4G, Orange pornește de mâine 4G Discovery Tour. Punct de pornire, Clujul.

orange 4G discovery tour

Prin acest tur, Orange îi invită pe consumatorii din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și București să descopere internetul la cele mai mari viteze pe device-uri de ultimă generație. Consumatorii vor fi asteptați în toate aceste orașe cu cele mai noi gadgeturi, aplicații interactive, promoții și multe alte surprize.

In acest tur, Orange vine și cu o orchestră digitală pe care o pot dirija timp de 2 ore/zi, plus o zonă de relaxare cu jocuri interactive și ecrane multimedia.

Programul caravanei:

• 16 – 18 mai: Cluj-Napoca, Piața Unirii

• 23 – 25 mai – Timișoara, Iulius Mall

• 30 mai – 1 iunie – Iași

• 6 – 8 iunie – Brașov, Piața Sfatului

• 9 – 10 august – Domeniul Știrbey din Buftea (Summer Well)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close