fiskars

Până la urmă e vorba tot de tehnologie și când ne învârtim prin bucătărie.

Principala problemă când facem ceva de mâncare, chiar și un sandviș, este cuțitul cu care tăiem ingredientele.
Nu știu dacă sunt ghinionist sau ignorant în domeniu, dar nu am găsit până acum în magazinele românești cuțite de bucătărie care să taie bine și după o lună de folosire.
Poate se vând în magazine cu target precis (cu utilaje horeca?), dar eu n-am dat de ele sau n-am știut unde să caut.

În fine, ideea este că prin sertare s-a adunat în timp o colecție de cuțite ratate, printre care cotrobăi în căutarea „cuțitului ăla care taie”.

A intrat pe piața românească brandul Fiskars

Fiskars este cea mai veche  companie finlandeză și una dintre cele mai vechi din Europa. Vinde în întreaga lume de apropae 800 de milioane de euro anual.

A început să fabrice ustensile de bucătărie în 1649 (pe vremea când la noi erau domnitori Vasile Lupu și Matei Basarab) și timp de 365 de ani s-a perfecționat în acest domeniu.
Fiskars a intrat recent și pe piața românească, deocamdată cu unelte pentru bucătărie – urmează cele pentru grădină și outdoor (au niște topoare… 🙂

Un studiu comandat de Fiskars și efectuat în rândul familiilor germane a dus la concluzia că pentru a pregăti masa nu ai nevoie de de mai mult de 15 ustensile (cuțite, tocătoare, spatule etc). Restul aglomerează inutil sertarele și uneori uităm cu lunile că există.
Fiskars a pornit de la această constatare în realizarea noii sale game de produse, astfel încât în bucătărie să avem ordine și mai mult spațiu.

De exemplu, blocul din lemn de mesteacăn cu cinci cuțite:

fiskars

Adăpostește în siguranță cuțitele pentru diverse utilizări (universal, pentru legume etc) și vine cu un magnet pentru prins foarfeca de bucătărie sau cel mai utilizat cuțit.

Tocător din lemn de mesteacăn cu suprafețe detașabile:

fiskars

I se pot atașa câteva suprafețe din plastic dur care pot fi spălate la mașina de vase. Avantaj când ai de preparat pește sau alte alimente cu miros puternic.

Vedeta: Cuțitul bucătarului
Am fost invitat la un test într-o bucătărie de restaurant. Nu am o experiență nemaipomenită în domeniu, dar acest cuțit este o capodoperă în domeniu.

fiskars
Ceea ce vedeți pe contur este o apărătoare de plastic pentru momentele când trebuie spălat sau nu este folosit. Și asta pentru că taie extraordinar, ca un bisturiu sau ca o sabie de samurai.
Este un cuțit universal și îl găsim în trei dimensiuni: 12, 16 și 20 cm.
Prețuri recomandate: 69-105 lei.

Ascuțitor de cuțite Roll-Sharp

Cuțitele tocite sunt o problemă comună pentru toți bucătarii de acasă. Fiskars Roll-Sharp este potrivit pentru toate cuțitele.

fiskars

  • Bază aderentă
  • Pietre durabile din ceramică
  • Rezistent la spălarea automată
    Preț de vânzare sugerat: 69 lei

Produsele Fiskars apar treptat în magazinele românești în următoarele săptămâni.
Informații găsiți pe site-ul companiei.
Și un clip de prezentare:

1 Comment

  1. Uneltele de grădină sunt de mult în magazine. (Vezi Dedeman) Eu mă uit la un topor Fiskars care costă peste 200 de lei de mai bine de un an. Iar dacă o amărâtă de grebălă bate 100 de lei, am tras concluzia că produsele Fiskars nu sunt pentru buzunare, ci pentru conturi grase cu card golden ataşat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close