soldat cu reactie

Oricât de gălăgioasă și impredictibilă este Rusia, sunt puține șanse să se apropie vreodată de nivelul Statelor Unite, datorită mai ales imensului potențial științific de inovație și descoperire pe care îl au americanii.

Ca și în Germania (startup-urile studenților de la Universitatea Tehnică din Berlin au venituri de 1 miliard de euro pe an), universitățile americane nu sunt locuri în care studenții să tocească numai la teorie, ci unul în care învață și se antrenează să rezolve probleme.

Studenți ai Universității din Arizona, împreună cu profesori, au creat pentru Defense Advanced Research Projects Agency prototipul unei veste cu reacție pentru soldațiii viitorului.

soldat cu reactie

Purtătorul vestei prinde o viteză în alergare de 24 km/oră, pe care o pot atinge (cred) doar maratoniștii ultra-experimentați, dar fără să depună efortul acestora.
( Later edit: Viteza este atinsă doar de sprinteri, pe distanțe scurte – mă corectează un alergător pasionat.)

Clipul:

Jetpack helps soldiers run faster from ASU Research on Vimeo.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close