Social-Media

Facebook a câștigat de departe lupta cu Google (vorbim de Youtube & Google+) pe terenul Social Media ca număr de utilizatori.
WhatsApp (aparținând Facebook) are mai mulți utilizatori decât Google+.
Valoarea de piață a Google este însă dublă față de cea a Facebook.
Pinterest ar valora 5 miliarde $ (?!).

Un infografic cu câteva elemente discutabile, dar din care se înțelege, în mare, în câteva zeci de secunde, care este peisajul esențial al Social Media.

Social-Media

4 Comments

 1. Doua observatii:
  1.Valoarea de piata a Google este mult mai mare pentru ca si veniturile Google sunt mult mai mari. Nu cred ca isi avea rostul acest indicator in infografic in contextul in care la sectiunea de venituri sunt mentionate doar veniturile din social media advertising.
  2.Din infografic lipsesc concurentii whatsapp, cu utilizatori peste linekdin, twitter, yahoo. Cei 3 nu ar mai intra in categoria cei mai mari 5 jucatori social media in acest context.

 2. @Dan: 1. Corect. De aceea, am si spus in texxt cum ca am niste rezerve in unele puncte.
  2. Care sunt concurentii whatsapp, cei trei?

 3. Unul din concurenții Whatsapp e Viber care, din ce spune wikipedia, are 280 de milioane de utilizatori. Peste Twitter, LinkedIn sau Yahoo.

  Plus că infograficul de mai sus vorbește exclusiv de lumea vestică. Dacă luăm in calcul și China, se schimbă un pic lucrurile.
  Tencente QQ are ~800 de milioane de utilizatori și Sina Weibo ~500 de milioane.

 4. Bogdan, ce posibilitate ai in viitor, tu ca „vestic”, sa folosesti o retea sociala din China?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close