Suedezul Felix “PewDiePie” Kjellberg a început să urce online clipuri cu recenzii de jocuri video și pentru telefon acum cinci ani. Avea 19 ani.
Astăzi este considerat drept „YouTube’s Biggest Star”: are peste 31 de milioane de abonați la canalul propriu  (majoritatea adolescenți) și venituri din reclamă de 4 milioane de dolari în ultimul an.

pew

Youtube-ul este plin de indivizi care fac review-uri de jocuri, concurența e mare, dar PewDiePie a dat lovitura.
Pentru că  că le face altfel: poate fi văzut la față într-o fereastră inserată în ecranul principal iar, lucru important, comentarile sale sunt dezinhibate, naturale, nu se chinuiește să vorbească altfel decât o fac tinerii gameri.

Acum doi ani a semnat o colaborare cu producătorul de conținut online Marker Studios, care a fost cumpărat de Walt Disney pentru o sumă care ar putea ajunge în final la 1 miliard $, în funcție de niște indicatori de performanță
Problemă:  PewDiePie  nu dorește să prelungească înțelegerea cu Marker Studio care se încheie în decembrie.
Vrea să își facă propria rețea socială video, pentru că publisherii cu care lucrează – spune el –  nu înțeleg pur și simplu cum trebuie condusă o astfel de afacere.

Este o știre aproape ca oricare alta despre industria online.
Poate fi însă utilă pentru publisherii, magazinele online și alte companii din România cuprinși de vreo doi ani (și mai ales în ultima vreme) de frenezia producției video,  a „televiziunilor” pe internet, a show-uri online.
Unde cred că greșesc aceștia și de ce își pierd vremea: copiază modelul bătrânicios al televiziunilor clasice, vechi de vreo 50 de ani: pupitru, microfon la vedere, decor de studio și, mai ales, indivizi care apar pe „sticlă” timorați de ochiul camerei și, de aceea, cu discurs și comportament înțepenite. Par, pur și simplu, împăiați.
Sunt o serie de jurnaliști aruncați de șefi să se producă pe canale video online fără măcar să treacă printr-un training scurt despre ce trebuie să faci în fața camerei.

Ok, veți spune, dar Felix “PewDiePie” Kjellberg are ca target puștimea și de aceea se poartă pueril pe Youtube.

Să explic altfel: dacă faci producție video online după modelul televiziunilor clasice dar fără să ai resursele acestora (tehnică, echipă etc), rezultatul este, garantat, un eșec.
Abordarea e musai să fie alta.
Care?
E simplu: uită-te la ce are succes, studiază și descifrează rețeta! 🙂
(Sursa foto)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close