world vision romania

Cum se vede realitatea din Palatul Victoria:

„(…) nu știu daca mai e vreun copil chiar și în clasa întâi care să nu aibă, să nu știe să umble pe computer, să nu aibă un telefon legat la internet.” – spunea premierul Ponta, în toamnă, într-un moment de ipocrizie sau insanitate.

Realitatea de pe teren:

În mediul rural, 1 din 8 copii merge uneori sau întotdeauna la culcare flămând,  în creştere cu 2% față de 2012. Procentul celor care se duc întotdeauna la culcare flămânzi s-a dublat la 4% faţă de 2012.

1 din 5 copii între 0 şi 5 ani nu a fost la medic în ultimul an şi aproape jumătate dintre aceştia au avut boli respiratorii

1 din 5 copii munceşte înainte sau după şcoală şi 1 din 8 copii absentează de la școală pentru a munci în gospodărie

Fundația World Vision Romania adună donații pentru a-i ajuta pe copiii aflați în dificultate – de xemplu să meargă la școală sau grădiniță (riscul de sărăcie este de trei ori mai mare la țară decât la oraș).
A început să-i ajute anul trecut pe cei din în județul Dolj și se extinde acum Vaslui, Vâlcea, Cluj şi Ialomiţa.
World Vision România are o comunitate de aproape 700 de donatori individuali şi își propune să obțină 1.000 până la sfârșitul anului.
Nu trebuie să faci eforturi mari pentru a-i ajuta pe copii prin programele fundației: o donație de 68 de lei pe lună poate modifica mult în bine un destin.

world vision romania

În preajma Crăciunului, câteva vedete (Pavel Bartoș, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour ș.a) sprijină prin colinde difuzate pe Youtube donațiile către World Vision.

Le poți vedea aici, eu am ales două dintre ele:

1 Comment

  1. domnul Ponta nu doneaza pentru ca isi da demisia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close