La cel mai mare târg de electronice din lume, CES Las Vegas, vin nu numai giganți IT, ci și firme mai mici care încearcă să scoată capul dintre televizoare 8k, automobile ultra-informatizate, sau purtabile foarte lăudate, dar de care lumea se plictisește în câteva săptămâni de test.
Am ales cinci astfel de gadgeturi, realizate de startup-uri, care au atras atenția presei la ediția 2015 a CES.

Rollkers – dublează viteza de mers

Creație franțuzească, Rollkers seamănă cu patinele cu rotile, dar modul de deplasare este diferit și mai sigur. Mergi în mod obișnuit, odată ce le-ai pus în picioare, dar cu o viteză dublă. Dacă apar investitori capabili să ducă prototipul în producția de serie, le-am putea cumpăra în 2016.
(Evident, ar fi imposibil de folosit pe trotuarele românești.)

SleepPhone – împotriva sforăitului

sleepphone

O bandă textilă cu căști inserate, pe care o tragi peste urechi. Muzica sau audio book-urile „de adormit” curg din telefon prin jack sau Bluetooth. Zgomotele din jur, înclusiv sforăitul partenerului/partenerei, sunt astfel mult atenuate.
Preț: 40-100 de dolari pe site-ul producătorului.
Doctorița care a inventat SleepPhone explică cum i-a venit ideea:

The Axxess CE Air2 – boxa audio zburătoare

A luat premiul pentru inovație la CES 2015. Boxa Bluetooth  levitează fascinant deasupra unei baze. Este deocamdată un concept, prețul și data lansării nu au fost precizate.
(Posesorii de câini și pisici ar putea avea probleme cu un astfel de gadget.)

Biberonul inteligent – Baby Glgl 

Așteptat în vară în magazine, la un preț de aproximativ 100 de dolari, Baby Glgl vine cu niște leduri care le indică părinților unghiul corect în care trebuie să țină biberonul pentru evitarea colicilor:

Melo Mind – pentru stresați

O cască cu senzori care citesc undele celebrale (ca la encefalogramă) și transmit informațiile către o aplicație mobilă. Aplicația stabilește cât de stresat este purtătorul Melo Mind și îi compune o muzică liniștitoare. Preț: până în 300 de dolari.
Creație a unor neurologi francezi.
Avantaj: are mult mai puține efecte secundare în comparație cu calmantele de sinteză.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close