Nici nu-mi dau seama dacă e bine sau e rău.
Tehnologia (soft-urile, stațiile grafice și roboții) tind să devină mai importante decât actorii și regizorii în realizarea filmelor comerciale care strâng zeci și sute de milioane de dolari în încasări.

Și suntem abia la început. Post-producția de film capătă în fiecare an noi instrumente și tehnologii sofisticate de prelucrare a imaginii brute. Rezultatul: povești vizuale halucinante care ne fascinează cum niciun film nu a mai făcut-o vreodată.

Laboratoarele de cercetare din Elveția ale Walt Disney au urcat pe Youtube un scurt metraj, „Lucid Dreams of Gabriel”, în care au experimentat cele mai noi tehnologii și efecte de post-producție.

film

De pildă, re-crearea realistă 3D pe computer a chipurilor de actori prin captarea imaginii acestora cu un inel de camere video – tehnologie după care studiourile de jocuri video s-ar prea putea să se dea în vânt.

Profesioniștii video găsesc aici descrierea efectelor folosite.

Și filmul, de văzut neapărat în full HD:

1 Comment

  1. Atata timp cat detinem controlul (sa zicem) este bine, dar daca scapa totul de sub control este nasol. Partea de robotica mai cu moderatie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close