World Education Fair

Ne ducem aminte câte ironii a trebui să suporte președintele emanat Ion Iliescu după ce a vorbit în public în limba engleză – cum ar fi celebra frază „ză dacs cams from ză tracs”.
Iliescu a învățat – după cum mărturisea – singur engleza, din manuale „fără profesor”.
Din engleza învățată la maturitate altoită peste rusă a rezultat acel accent ridicol.

Este ușor de observat că imaginea unui om în societate sau în relațiile profesionale poate fi afectată de inabilitatea de a schimba dezinvolt, în conversație, limba maternă cu o limbă de circulație internațională.
De asemenea, este aproape de neconceput astăzi, în era globalizării și a noii economii bazate pe Internet, să obții un loc de muncă bine plătit sau să îți dezvolți propria afacere fără a cunoaște cel puțin o limbă străină la un nivel ridicat de conversație, citit și scris.

Care este soluția pentru a vorbi o limbă străină fără un supărător accent?
Să fie deprinsă cât mai devreme și exersată, dacă e posibil, în stagii desfășurate în țările în care limba străină respectivă este oficială.
Tinerii care învață limbi străine se dezvoltă intelectual mult mai bine.

“Adolescenții care vorbesc fluent o limbă străină pot să se exprime mai nuanțat și au un vocabular mai bogat în limba maternă, sunt mai eficienți în multitasking și în luarea deciziilor, au rezultate mai bune în studiul matematicii și abilități superioare în domeniul artistic”, explică Svetlan Danev, Director General IntegralEdu Group, companie organizatoare a World Education Fair, aflat la cea de-a XXI-a ediție în România.

Studenții care au început sistematic studiul limbilor străine în copilărie și l-au continuat în adolescență obțin constant rezultate mai bune la examene în timpul facultății, în comparație cu cei care nu stăpânesc la un nivel decent o a doua limbă.
De asemenea, tinerilor poligloți le este mai ușor să învețe încă o limbă străină.

“Cea mai bună metoda de învățare a limbilor străine se face prin exercițiul cu vorbitori nativi, iar o tabără și, ulterior, înscrierea copilului la un liceu în străinătate reprezintă una dintre cele mai bune investiții pe care părinții le pot face în viitorul copiilor lor”, a adăugat Teodora Răducanu, Manager Secondary Education Department IntegralEdu.

Invitație pentru părinți

Părinții cu copii între 7 și 18 ani sunt invitați, week-end-ul acesta (14-15 martie ), la World Education Fair , singurul târg de consultanță educațională din România dedicat învățământului liceal și gimnazial de top și taberelor de limbi străine din străinătate.
World Education Fair are loc la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucureşti, între orele 11.00 şi 16.00.

Părinții vor afla care sunt posibilitățile pentru ca tinerii să meargă în tabere internaționale de iarnă, primăvară și vară, pentru a exersa limbi străine cu vorbitori nativi, precum și posibilitățile să devină elevi la școli și licee din străinătate sau să se pregătească pentru admiterea la universități din afară.

Consilierea părinților se face prin întâlniri individuale cu reprezentanți sosiți special în România de la 20 de scoli gimnaziale, colegii și centre de limbi străine din Marea Britanie, Elveția, Belgia, Germania, Olanda, care își vor prezenta ofertele educaționale în cadrul acestui eveniment, inclusiv acordarea de burse.

Un infografic care sintetizează avantajele deprinderii limbilor străine de către copii și adolescenți:

World Education Fair

3 Comments

  1. Sunt complet de acord cu invatarea unei limbi straine cat mai devreme posibil. Eu am avut noroc sa invat limba Engleza de mic si asta mi-a deschis multe usi in viata.

  2. E mult mai important sa intelegi ce ti se spune si sa stii sa te exprimi, decat sa ai un accent corect.
    Eu vorbesc zi de zi in engleza cu diversi clienti din Franta, Belgia, etc., si singurul lucru care ne intereseaza e sa ne intelegem, nici macar pe britanici un-i intereseaza accentul.
    Pe de alta parte, comparat cu alte personaje de pe scena política nationala si internationala, domnul Iliescu aproape ca merita un premiu cand e vorba de a da un discurs in engleza.
    Va las doar doua exemple, ambele apartin aceleiasi persoane, Ana Botella, primar al Madridului, care se face de ras de cate ori i se iveste ocazia: „relaxing cup of café con leche in the Plaza Mayor” sau „romantic dinner in el Madrid de los Austrias”.

  3. S-au inventat deja aparate de pus la ureche ce traduc life.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close