Închide

Ce vrei să cauți?

Stradale. Un restaurant „împinge tava” de lux

Stradale
Stradale

Noul restaurant Stradale  inaugurat aseară are la bază un concept interesant.

Este tip „împinge tava”. Îți iei singur tacâmuri din sertare și tava, pe care o deplasezi pe tejghea prin fața felurilor de mâncare.
Vesela este aproape militară: ciorbele sunt servite în crăticioare, iar felurile principale în castroane metalice smălțuite. Plătești la casă.

Spațiul este discret luxos, post-industrial, cu accente de bistrou franțuzesc.
A fost desenat de designerul/arhitectul Mihai Popescu, printre altele proprietar Fratelli. Sunt 600 de metri pătrați. În majoritate, mese de 8-10 persoane, potrivite să primească grupuri de prieteni sau colegi.

Stradale

Stradale

Cei 200.000 de euro investiți în Stradale se văd în amenajări; nimic nu e de prost gust sau improvizat.
Restaurantul este situat în clădirea A a complexului de birouri Bucharest Business Park, în spatele Casei Presei.
Dacă vezi caii și sigla IBM, ai nimerit.

restaurant Stradale the foa (1)

Stradale este un proiect semnat de Chef Foa (pe care îl știți de la Master Chef), axat pe „street food” și „live cooking”, adresat clienților din clădirile de birouri.

restaurant Stradale chef foa (10)

(Apropo a fost prezentă la lansare și Patrizia Paglieri, e chiar simpatică cu accentul ei italian. Adrian Hădean a lipsit motivat – își făcea tura de alergare în Cluj.)

Pe partea de cafea stă excelent. Blend premium, pregătit în parteneriat cu Guido, magazinul de specialitate care are propria prăjitorie și școala de cafea.

Mâncarea? Cinstită, fără sofisticăreli inutile. Genul de – să luăm un exemplu – ciorbă de văcuță parfumată cu tarhon și cu o undă de borș. Se simte priceperea bucătarului de case mari. Prețurile – promite Chef Foa – vor fi decente.
Stradale marchează la capitolul preparate la grătar. Are în dotare un Robata Grill și un Tandoor Oven, primele din România.

Restaurantul se va deschide pentru public marți 31 martie.
În fine, știți cum e la lansări, totul e perfect. Sper ca și după o lună de la deschidere, echipa să fie la fel de entuziastă, iar restaurantul plin de corporatiști.

O galerie de poze de la deschidere, făcute cu noul Samsung Galaxy S6, pe auto:

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Acum ce-i drept parca m-as muta inapoi in BBP. Doar ce-am plecat de acolo de 2-3 luni. Una din probleme era tocmai asta, nu prea aveai unde sa mananci la pranz. In zona sunt doar 2 cantine, una pe la ING si una chiar in Casa Presei – Kantina.

    Asa ca deschiderea noii cantine va fi primita cu tavile intinse de catre corporatistii de acolo.

    Fain.

  2. Traiam cu impresia ca suntem in Romania…de ce trebuie sa maimutarim in alte limbi meniul? #doarfacvaluri

  3. #3 Comentariu nou

    Mancarea a fost foarte buna la deschidere si o luna dupa aceea. Dupa ce nu a mai stat Chef Foa pe acolo… mancarea ( cu exceptia preparatelor la gratar) lasa mult de dorit si ca aspect, dar si la modul de preparare… iar preturile… numai decente nu sunt raportat la calitate / cantitate.

Adaugă comentariu