Am numărat mesajele pe care le-am primit astăzi.
Unsprezece sunt cu totul. Dintre aceste unsprezece, doar unul propunea o colaborare. Celelalte zece îmi cereau câte un serviciu (mai mare sau mai mic, dar care îmi consuma oricum timp și energie) fără să ofere nimic în schimb.
Înțelesul relației win-win pare să fi dispărut.
Totuși m-am chinuit până să spun „nu” cererilor venite.

De fiecare dată când spui „da” la ceva neimportant, spui de fapt „nu” la ceva care e cu adevărat important.
Indivizii de tip „Yesmen” nu au creat vreodată ceva important.

E o deprindere importantă să înveți să spui „nu”.
Spune „nu” prietenilor care te invită la o cafea numai pentru a bârfi. Spune „nu” colegilor care văd totul numai în negru. Spune „nu” rudelor care râd de ceea ce vrei să faci și te fac să te îndoiești de tine.
Spune „nu” obligațiilor sociale care îți mănâncă inutil timpul.

Nu vei putea niciodată să-i mulțumești pe toți.

Stabilește-ți propriile priorități și ținte în viață. Și spune „nu” la tot restul.
Sigur, o parte din cei din jurul tău se vor supăra.
Dar nu te silește nimeni să participi la concursuri de popularitate.

Ideile de mai sus îi aparțin lui Robin Sharma.
robin_sharmaRobin Sharma a fost consultant pentru zeci de companii internaționale precum Microsoft, GE, NIKE, FedEx and IBM și a colaborat cu organizații ca NASA, IMD Business School, Yale.
Este unul dintre cei mai mari specialiști din lume în domeniul leadership-ului. Are un talent aparte de a explica simplu idei importante, pe care le face memorabile.

Robin Sharma va veni în toamnă la București (17 septembrie), pentru a ține o conferință.
Evenimentul este recomandat profesioniștilor care sunt interesați de performanță și succes în propria afacere sau în carieră.

Biletele s-au pus deja în vânzare pe site-ul conferinței, unde găsiți detalii.

Dacă la cumpărarea biletului indicați codul  „kapra10”, aveți 10% discount.

Concurs
Ofer o invitație la conferință, prin tragere la sorți.
Mecanism:

1. Descoperiți blogul lui Robin Sharma 🙂
2. Alegeți un scurt citat din scrierile sale care vă place în mod deosebit
3. Postați-l (copy/paste) drept comentariu la acest post și descrieți, în continuarea citatului, o situație din viața voastră, personală sau profesională, care se potrivește cu citatul respectiv.
4. Termen limită: 6 mai 2015. Prin tragere la sorți voi desemna câștigătorul.
Puteți folosi pseudonime, dar lăsați o adresa de email validă pentru a fi contactat.

4 Comments

  1. “Because this is your time. Now is your moment. Today is your day.” Lucrand ca account la o agentie de media ieseana, mereu am avut o temere in abordarea clientilor mari (nationali) care isi desfasoara activitatea si in Iasi, insa intr-o zi am decis sa aboredz un brand vestimantar celebru. Nu am plecat de la premisa unui refuz (ei lucrand cu alte agentii mari) ci am purtat discutia telefonica ca si cum ar fi un brand local, care isi doreste sa se lanseze, iar eu ii pot oferi servicii de promovare. Datorita incerederii in mine, de care am dat dovada, si pentru ca mereu am avut in minte succesul negocierii, am ajuns sa semnez. Superiorul meu considera ca e o risipa de timp abordarea clientilor nationali, insa am avut acest curaj si am reusit.

  2. citatul meu preferat din Robin Sharma se regăseşte în coperta paginii mele de FB: “You were born into a genius. Don’t settle for any mediocrity”.
    M-am intersectat cu scrierile lui Robin Sharma datorită trainerului pe care sper să-l reîntâlnesc la acest eveniment, iar citatul ales pentru promovarea muncii mele, şi pe care l-am scris şi acum, cred că reflectă cel mai bine starea de fapt, evoluţia mea profesională: când am decis că vreau să muncesc pentru mine şi să stau pe propriile mele picioare, deşi totul era incert, mi-am amintit că geniul există în fiecare dintre noi. Şi că tehnica trandafirului din “Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul” chiar funcţionează.
    Desigur, citesc blogul lui de ani buni. Mai exact din 2010, de când, aşa cum spuneam mai sus, unul dintre trainerii cărora le datorez mult, mi-a dăruit o carte.
    Fericiţi cei ce vor merge la conferinţă!

  3. “Nimeni nu este in plus astăzi. Fiecare om exista pentru un anumit motiv, cu un scop anume – cu o misiune a lui”….din Scrisorile secrete ale călugărului care si a vândut Ferrari-ul.

  4. Castigator este psi. Multumesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close