Închide

Ce vrei să cauți?

Sfaturi pentru magazinele online

zitec
zitec

Peste 60% dintre cumpărătorii online declară că sunt dispuși să renunțe la achiziționarea unui produs dacă site-ul de pe care fac cumpărături nu are o variantă optimizată pentru mobil, iar jumătate dintre aceștia declară că nici măcar nu iau în considerare cumpărăturile de pe un site care nu este optimizat pentru dispozitivele mobile –  estimează compania Zitec, pe baza unor studii internaționale realizate de Google și Eurostat.

În România, un studiu realizat de Daedalus Millward Brown, în 2014, relevă că 17% dintre utilizatorii de internet navighează de pe tablete și 19% folosesc smartphone-ul în procesul achiziției de produse de pe internet, ceea ce reprezintă o creștere de 4% față de 2013.

zitec

Zitec vine cu o serie de recomandări pentru companiile care doresc să aibă un website relevant pentru motoarele de căutare și să ofere o experiență decentă utilizatorului:

1.Plasarea mesajelor de tip call-to-action în primul ecran și poziționarea acestora central, astfel încât să fie imediat vizibile utilizatorilor care accesează website-ul.
2. Meniul trebuie să fie simplu și bine organizat, pentru ca utilizatorii să poată găsi rapid ceea ce caută: folosirea filtrelor, plasarea casetei de căutare într-un loc cât mai vizibil și posibilitatea de a reveni ușor la pagina de start.
3. Utilizatorilor trebuie să li se permită achiziția chiar dacă nu sunt înregistrați pe website și să finalizeze tranzacția de pe alt dispozitiv, dacă își doresc acest lucru.
4. Magazinele online ar trebui să ia în considerare optimizarea întregului website pentru mobil, nu doar a anumitor secțiuni, dar și includerea în strategia de promovare a unui buget special pentru campanii Google Adwords pentru dispozitive mobile.

Zitec este specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe, precum și servicii de online marketing.
A avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,3 milioane euro: aproximativ 50% din venituri au venit din proiecte externe, dezvoltate pentru clienți din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia sau Danemarca.

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Intre timp mătăluță nu ai variantă mobile pentru blog.

  2. #2 Comentariu nou

    Asaeste, se rezolva 🙂

  3. Eu unul prefer sa cumpar online de pe un PC cu un sistem antivirus performant. Parca inca ezit cand vine vorba de folosirea de date precum numar de card, cnp, adresa etc pe telefonul mobil. Referitor la articol, intradevar in ziua de azi un site de cumparaturi online e practic obligatoriu sa aiba o versiune dedicata pentru mobil.

Adaugă comentariu