ikea

IKEA își promovează colecția 2015-2016 de echipamente și ustensile de bucătărie prin publicarea unor noi concluzii din studiul său internațional, de data asta despre obiceiurile legate de hrană ale bucureștenilor.
Atrage atenția risipa de mâncare pe care o fac bucureștenii, chiar în condițiile în care au, probabil, printre cele mai mici venituri dintre toți locuitorii capitalelor cuprinse în această analiză globală.

Concluzii:
• 40% dintre femeile din București se simt vinovate pentru cantitatea de mâncare pe care o aruncă, în timp ce 35% dintre bărbați simt același lucru. Ambele sunt procente mai mari față de media de 25% din alte capitale
• 21% cumpără mâncare și descoperă că o aveau deja acasă, cu un procent mai puțin față de media din celelalte capitale
• 20% nu mănâncă ce au gătit cu o zi înainte.

De asemenea, viața culinară pare destul de plictisitoare și lipsită de imaginație:
• 33% mănâncă același lucru la micul dejun în fiecare zi, cu 19 procente mai puțin față de media globală
• În ceea ce privește cina, 35% dintre bucureșteni mănâncă aproximativ același lucru, în timp ce media globală este de 42%

ikea

 

1 Comment

  1. Aruncam multa mancare si pentru ca nu stim sa gatim/ folosim doar atat cat ne trebuie. Ce rost are sa cumperi un kilogram de carne si sa il gatesti pe tot cand tu mananci doar 150-200 de grame la o masa? In schimb, e pacat de monotonia culinara din bucatariile casnice, dar cumva e de inteles. Daca buchisesti 10 ore la un computer la servici si mai pierzi 2 ore pe drum spre servici si de la servici inapoi, nu-ti mai arde de “experimente” culinare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close