ERA Imobiliare

Forumurile și rețelele sociale abundă de povestiri despre experiențe nefericite cu unele agenții imobiliare, și asta pentru că piaţa imobiliară din România este una prea puţin reglementată, eterogenă, în care accesul se face foarte uşor.
Acest peisaj al imobiliarelor românești a fost văzut ca o oportunitate de către ERA Imobiliare, unul din principalii francizori globali de brokeraj imobiliar rezidenţial care și-a anunțat astăzi intrarea în România.

Cine este ERA Imobiliare
ERA Imobiliare a fost înființată în SUA în anul 1971 şi are o experienţă de peste 40 de ani în domeniu.
În Europa, ERA a creat o serie de startup-uri de succes în 14 pieţe europene în ultimii 20 de ani şi are peste 1100 de birouri şi peste 6000 de membri în Europa.

Ce oferă startup-urilor și companiilor cu vechime
Fie că agenția românească este un start-up sau o companie cu ceva vechime, afilierea la ERA Imobiliare le oferă acesteia acces la instrumente de profesionalizare internațională: marketing, educaţie, tehnologie, servicii de asistenţă în afaceri, consultanţă, networking şi alianţe comerciale.

ERA Imobiliare

Procedura de afiliere
În momentul în care un broker sau o agenţie se afiliază sistemului de francizare ERA, li se pun la dispoziţie instrumente şi un set de cunoştinţe care le ajute să aibă succes pe piaţa imobiliară.
Aceştia nu îşi pierd autonomia, fiecare franciză fiind deţinută independent.
În relaţia de franciză, ERA acordă o licenţă brokerului sau agenţiei pentru a-şi desfăşura activitatea sub numele său şi pentru a urma modelul unic de afaceri ERA, în schimbul unei taxe lunare de licențiere.

Printre produsele şi serviciile ERA Real Estate care vor ajuta agenţiile să se diferenţieze clar pe piaţă se numără:
– sistemul de internet ERA, CRM ERA
– sistemul de recomandări ERA
– programul de training-uri ERA
– sistemul de recomandări ERA

Planurile de extindere în România
Activitatea ERA România se va concentra în primă fază în Capitală, deoarece Bucurestiul este piaţa imobiliară cea mai importantă din România în care se desfăşoară peste 30% din activitatea rezidențială.
Oscilaţiile de preţ de la valoarea medie de 2300 euro/m2 din perioada de vârf (2008) la valoarea medie de 1000 euro/m2 de astăzi, sunt una dintre particularităţile pieţei rezidenţiale din Bucureşti.
Tot ca o particularitate, în prima jumătate a anului 2015 preţurile caselor din centrul oraşului au crescut modest, cu un procent mediu anual de 3%, în timp ce preţurile din zonele periferice rămân sub presiune (-4,0%).

În următorii 5 – 10 ani, ERA se va extinde și în restul României, unde va avea peste 100 de agenţi şi agenţii imobiliare, parte din sistem.
În primii trei ani de funcţionare, ERA România doreşte să atingă cel puţin 50 de francizaţi.
În medie, în fiecare din ţările în care îşi desfăşoară activitatea, deţine 15% din piaţa imobiliară rezidenţială.

ERA România îşi doreşte să introducă un sistem profesional prin care clienţii care doresc să cumpere sau să vândă un imobil să aibă un punct de referinţă, un brand care să ateste profesionalismul unui broker sau a unei agenţii imobiliare – au explicat oficiali ai companiei.

Operaţiunile în România vor fi coordonate de Valentin Krastev (foto), un profesionist în domeniul dezvoltării sistemului de francizări şi vânzări imobiliare, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu.
Valentin Krastev a deţinut funcţia de director de marketing al Asociației Bulgare de Franciză, este un fondator al Federaţiei de Franciză a Ţărilor de la Marea Neagră şi lucrează îndeaproape cu Asociaţia Română de Franciză şi Asociaţia Turcă de Franciză (UFRAD) .

Brokerii ERA din România vor beneficia de experienţa noastră extinsă şi succesul din ţările vecine, de programele de training ERA, de metodele de lucru orientate spre rezultate şi de instrumente unice – a spus  Valentin Krastev.

La conferinţa de presă în care ERA România şi-a anunţat planurile de dezvoltare a participat şi François Gagnon, preşedintele ERA Europe. François Gagnon este unul dintre cei mai experimentaţi si mai informaţi profesionişti din domeniul imobiliar global și în particular din cel european, cu o experienţă de peste 20 de ani.

Detalii despre ERA Imobiliare și despre procedura de afiliere, pe site-ul oficial.

ERA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close