Închide

Ce vrei să cauți?

De ce susțin startup-ul Babele și de ce vă rog să-l votați

Babele_Emanuele Musa
Babele_Emanuele Musa

E interesant ce se întâmplă în București: se stabilesc străini care pun bazele unor startup-uri cu target internațional.
Principala explicație, pe care am aflat-o: costuri de dezvoltare mai mici decât în zonele cu concentrație mare de antreprenori (SUA, Irlanda, Germania) și destui tineri deștepți care pot fi angajați în dezvoltare.

Un exemplu, de care poate nu știați: startup-ul Babele (punem accentul pe silaba a doua, nu pe prima :).
Este un start-up latino, pentru că managementul este format dintr-un italian (Emanuele Musa – foto), un spaniol (Galo Aragoneses) și două românce (Ruxandra Creoșteanu și Raluca Marinescu).

Babele_Emanuele Musa

Babele poate avea șansa să reprezinte România la una dintre cele mai mari competiții de antreprenoriat social din lume, Chivas The Venture, și să câștige marele premiu de 1 milion de dolari.
Vin cu detalii ceva mai încolo, deocamdată să vedem:

Ce este și ce vrea Babele
Mai multe minți pot judeca mai bine decât una singură.
Sunt o mulțime de antreprenori care au idei, dar nu neapărat și experiență. La un moment dat se blochează la capitolul dezvoltare, business plan și monetizare.

Babele vine și rezolvă problema:
– Este o platformă online, colaborativă, în care se întâlnesc antreprenorii sociali cu mentori.
Funcționează ca un incubator online în care orice cetățean care vrea să susțină inițiative sociale poate să ajute startup-urile sociale să se dezvolte
– Cum funcționează? Să spunem că ai un start-up și vrei să obții consultanță pentru dezvoltarea afacerii sociale: îți faci cont pe Babele și completezi rubrici cu informații despre strategia startup-ului tău pentru care ai nevoie de feedback, idei, consultanță.
De cealaltă parte, pe Babele sunt active universități, incubatoare, fundații, investitori din lumea întreagă, care au nevoie de proiecte sociale, au experiență și resurse pentru investiții.
Cele două entități – antreprenorii sociali și organizațiile/stakeholderii relevanți – se întâlnesc pe platforma Babele și lucrează împreună, validează strategiile de business astfel încât impactul social să atingă potențialul maxim.

De ce Babele merită votat
Acest start-up nu este unul apărut peste noapte, cu un business plan scris pe masa din bucătărie.
Este internațional, funcționează de peste doi ani și are peste 600 de antreprenori sociali din peste 100 de țări.
Statisticile arată că 60% dintre antreprenorii sociali înscriși pe Babele își îmbunătățesc modelul de business.

babele start up
______________________________________________________
Studiu de caz
Jared, antreprenor din Uganda, a creat un model de cargo bike pentru a transporta femeile însărcinate la spital, rezolvând astfel problema ratei mari de mortalitate infantilă.
Inițial ONG-ul său, Pulse, nu avea un model de business și depindea de donații de la corporații.
Folosind Babele, și primind feedback de la zeci de persoane, de la cetățeni la experți, Jared a înțeles că poate să-și creeze un model de business oferind spații publicitare companiilor pe cargo bike-ul său.
_______________________________________________________

Cum poți să susții start-ul românesc Babele, votându-l
Babele este unul dintre cei cinci semifinaliști ai competiției naționale de startup-uri sociale Chivas The Venture – organizată la nivel internațional de Chivas Regal.
După recentul pitch de la București care a stabilit cine sunt cei cinci câștigători, urmează alte probe și o perioadă de pregătire
Juriul va decide apoi care dintre cele cinci start-uri vor reprezenta România la etapa globală, al cărei câștigător va primi investiții de 1 milion de dolari.

Chivas the venture pitch

Unde poți să votezi
Te invit să intri pe această pagina și să votezi Babele, ca fiind cel mai potrivit să reprezinte România.
Durează a jumătate de minut.
Chivas oferă și un premiu de popularitate în valoare de 3000 €, acordat startup-urilor care adună cele mai multe voturi de la noi, până pe 5 ianuarie. Sper să-l câștige Babele 🙂
___________________________________________________
Dacă vrei să afli mai multe despre acest start-up:
Pagina de Facebook Babele
Site Babele
___________________________________________________

Cine sunt ceilalți patru finaliști ai Chivas The Venture:
Bookster este prima bibliotecă pentru companii din România. Bookster selectează cele mai bune cărți din lume și le livrează la birou săptămânal, gratuit pentru angajați, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile oferă angajaților un instrument eficient pentru dezvoltarea personală și profesională.

ORIN System este compania care își propune să reducă poluarea prin sisteme integrate de iluminat, care folosesc energia becurilor speciale pentru a genera ioni negativi în aerul contaminat, curățând astfel orice urmă de poluare. În acest fel, noxele și mirosurile neplăcute nu sunt mascate sau evacuate, ci eliminate.

SafeDrive este aplicația mobilă care diminuează numărul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, încurajând șoferii să renunțe la folosirea acestuia în timpul condusului și recompensându-i cu puncte. Punctele se transformă în vouchere, care pot fi folosite pentru a achiziționarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive, direct în aplicație.

Symme3D este companie care produce imprimante multifuncționale ce printează tridimensional părți anatomice umane. Scopul printării organelor la scară reală este de a ajuta doctorii chirurgi să determine tactil și cu mai multă precizie poziția tumorilor înainte de operații. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacienții sunt supuși pe masa de operație sunt diminuate.

Participarea României în competiția Chivas The Venture oferă un credit important antreprenoriatului românesc cu impact social, încurajându-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea către societate și către sprijinirea comunității.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu