Intel Dreamhack Cluj

Sala Polivalentă din Cluj (nu are Bucureștiul așa ceva) este spectaculoasă și s-a dovedit un loc foarte potrivit pentru competiția de sporturi electronice DreamHack 2015.
Nu aveai senzația aceea de improvizație pe care ți-o lasă unele evenimente IT&C românești.
Așa arăta la întrecerile între echipe, care concurau în incinte izolate fonic:

Dreamhack cluj 2 Dreamhack cluj

Interesul cel mai mare l-a stârnit competiția de Counter-Strike: Global Offensive feminină.
Două echipe de jucătoare, din Suedia și Norvegia, printre cele mai bune din lume, au venit special la Cluj pentru demonstrații, la standul Intel.
Concentrate, îmbrăcate ca orice sportive în treninguri, suedezele și norvegienele au strâns mulțimi în timpul meciurilor.

Dreamhack cluj 3 dreamhack cluj 5 Dreamhack cluj 4

Bineînțeles, computerele pentru jocuri au avut configurații foarte puternice, dar la standul Intel vizitatorii au putut vedea și computere entry level de generație nouă, aflate deja în magazine și care se remarcă prin dimensiunile reduse:

Intel Compute Stick (disponibil la Altex și eMAG la prețul de 645 de lei), are doar 10 cm și funcționează cu orice monitor sau televizor cu intrare HDMI.
Intel Compute Stick vine cu procesor quad-core Intel Atom, 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows 8.1 preinstalat.
Datorită Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, prin Wi-Fi.
Cumpărătorii pot pot face upgrade gratuit la Windows 10.

Intel compute stick

Al doilea mini PC care a atras atenția vizitatorilor este Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), disponibil în mai multe variante, bazate pe procesoare Intel Celeron, Intel Core i3, Intel Core i5 sau Intel Core i7.
Cel mai accesibil Intel NUC cu procesor Intel Celeron este vândut de Altex, la 900 de lei, în timp ce unul cu procesor Intel Core i5, costă 2.000 de lei la eMAG.
Puteți să vă faceți o idee despre dimensiuni, comparându-l cu mouse-ul de alături.

Intel NUC

Un infografic sintetizează descrierea celor două creații Intel:

infografic intel

„Sunt trei direcții principale spre care vor merge computerele în următoarea perioadă – explică Bogdan Georgescu, Channel Account Manager Intel România și Bulgaria.

Vor rămâne computerele foarte mari si foarte puternice, cele pentru gameri – de exemplu. Utilizatorii nu vor fi deranjați că aceste computere au un metru înălțime și o jumătate de metru lățime, chiar o sa-și dorească să arate astfel, pentru că vor putea instala în acea carcasă toate componentele pe care le doresc.

În cazul utilizatorilor obișnuiți, forma clasică, a computerului pe care îl ținem acum pe birou sau sub birou, nu își va mai avea rostul, odată cu apariția unor mini-computere, entry level, de tipul Intel Compute Stick, care poate fi purtat și în buzunar. Un astfel de mini-computer asigură nevoile de bază: browsing, editare text, Facebook, Youtube, canale VOD.

Pe partea de business, sunt pretenții mai mari, de exemplu editări complexe de fișiere și putere mai mare de calcul.
Pentru acest segment, avem platforma Intel vPro, care asigură securitate foarte bună și management de la distanță” – a încheiat Bogdan Georgescu.

2 Comments

  1. Cele de tipul Compute Stick nu prea le vad avand mare succes sincer, pe cand, NUC-urile, cu siguranta sunt viitorul 🙂

  2. mini pc-urile de la Intel nu sunt chiar atat de ok pe cata reclama li se face

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close