Vonino iMart QSL fata

Tableta Vonino iMart QSL, ecran de 10 inci, destinată utilizatorilor mari consumatori de Internet, convenabilă ca preț, merită să fie luată în seamă ca posibilă achiziție: arată bine, se mișcă ok, are conectivități generoase, ecranul e potrivit pentru filme HD, primește card de memorie.

De altfel, brandul Vonino mi-a atras de mai mult timp atenția pentru că a intrat în portofoliul Orange, care îi vinde produsele în magazinele proprii. În mod sigur a fost agreat și de Julien Ducarroz, directorul comercial al acestui operator și unul dintre cei mai harnici testeri de gadgeturi din România (odată l-am văzut cu câte un smartwatch la fiecare mână – le testa în paralel ca să stabilească pe care îl alege).
Cum sunt zile de sărbătoare/vacanță, nu o să vă plictisesc cu un text lung, vă spun doar esențialul despre Vonino iMart QSL, mai ales că a fost creată pentru utilizatorii obișnuiți, și nu neapărat pentru experții în hardware.

 1. Pe spatele Vonino iMart QSL cu ecran de 10 inci, scrie „Internet Tablet”: se conectează la rețelele Wi-Fi, iar pentru drum îi poți insera un SIM de date 3G. Bluetooth nu lipsește, bineînțeles. Astfel, ești în permanență conectat la net. Cei dependenți de Facebook sau Youtube vor fi încântați, ca și cei care trebuie să rezolve rapid
  corespondență de serviciu.vonino imart qsl tableta
 2. Apropo de carcasă, este confecționată dintr-un policarbonat de bună calitate, nu arată deloc „ieftin”, deși tableta face parte, cum spuneam, din categoria preț convenabil. Este construită solid și se așază bine în mână, datorită rugozităților confortabile de pe spate.Vonino iMart QSL fataCântărește 500 de grame, la dimensiunile de 260x161x9,5 mm. Suficient de subțire deci.
 3. O poți găsi zilele acestea și la ofertă – cu abonamentul Orange Net 18 pe 2 ani primești tableta gratuit.
  Dacă o cumperi de pe site-ul producătorului (1099 de lei, transport gratuit), primești și o husă flip-case dintr-un material sintetic care aduce cu pielea de căprioară, bună pentru protecție, dar care vine și cu tastatură inclusă.Tastatura se cuplează cu tableta foarte ușor, magnetic, și ansamblul este stabil. Devine astfel un „laptop” cu ecran tactil.  E foarte confortabil să lucrezi și cu tastatura fizică, și cu atingere pe ecran. Dacă ții neapărat, poți să folosești și mouse-ul, am verificat 🙂
  Husa funcționează și ca stand pentru tabletă.vonino imart qsl cu tastaturaVonino iMart QSL 
 4. Vine cu sistem de operare Windows 10 Home Edition. Cei care lucrează de ani de zile mai ales pe computer vor recunoaște peisajul de pe ecranul tabletei, cu îmbunătățirile aduse de Windows 10, printre care personalizarea meniului de start, în care poți să-ți aranjezi aplicațiile după cum dorești, posibilitatea de a crea mai multe desktop-uri, plus un nou și bun sistem de search prin computer. Cu cont Microsoft, ai la dispoziție și suita Office.
  Dacă nu ai avut ocazia să vezi ce-i cu Windows 10, ai aici un link.
  (Apropo de asta, noul browser Edge vine cu o funcție care mie mi-e foarte utilă: poți să faci rapid notițe, comentarii, sublinieri pe screenshot-urile paginilor web, pe care să le share-uiești apoi pe e-mail sau rețele sociale.
 5. Îmi place pentru că are și port microUSB, dar și intrare miniHDMI (adaptor inclus în pachet).
 6. Memoria internă este de 32 GB, dar poate fi suplimentată cu un card microSD de până la 128GB. Din nou o notă bună, mai ales  de când unii producători de device-uri mobile au renunțat la microSD pentru a-și vinde propriile servicii de cloud.
 7. Procesorul Quad-Core Intel Atom Z3735F Baytrail-T 1.3, până la 1.8Ghz, cu boost, pentru device-uri mobile, duce bine multitasking-ul; e o dovadă cât de mult a avansat tehnologia hardware.
 8. Camera frontală este de 2MP, suficientă pentru un videocall Skype decent. Cea din spate, 5MP, te ajută la nevoie să prinzi momente importante pentru tine, dar să faci fotografii cu tableta rămâne totuși o activitate care stârnește încă zâmbete.
 9. Ecranul are rezoluția de 1200 x 800 pixeli, este luminos și afișează culori vii. M-am uitat la niște filme HD (1080p) de pe Youtube, se văd impecabil, ca și site-urile.
 10. Fiind nouă, bateria tabletei Vonino iMart QSL (6500 mAh) a ținut cu utilizare moderată o zi întreagă. Ca observație, nu vă așteptați totuși ca această tabletă să se încarce la fel de repede ca un smartphone, durează ceva mai mult.
 11. Concluzie: raportul preț convenabil/performanțe este unul bun, ceea ce face ca Vonino iMart QSL să fie o opțiune de luat în seamă dacă vă doriți un astfel de device pentru activități obișnuite (vizitat site-uri web și rețele sociale, filme, jocuri pe mobil și activități office – perfect posibile dacă îi atașați tastatura).
  Spun opțiune de luat în seamă și pentru că producătorul este unul internațional, care vinde pe numeroase piețe și nu s-a apucat să experimenteze producția de electronice, la scară mică, în ultimii doi-trei ani.

1 Comment

 1. 1100 lei pentru o tableta cu Windows 10 si specificatii bune mi se pare foarte ok. Eu consider un mare plus procesorul quad core Intel Atom si cei 2GB RAM. In ceea ce priveste ecranul, rezolutia HD la diagonala de 10 inch este cam putin. Tableta era un best buy daca avea ecran Full HD. Oricum un gadget interesant si cu pret atractiv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close