Închide

Ce vrei să cauți?

Cum ne vom lăuda cu vacanțele în anii viitori

video 360
video 360

Un clip video de trei minute cu viscolul din New York a adunat, în 24 de ore, 10 milioane de vizualizări pe Facebook. E de presupus că respectivul clip a trimis pe site-ul televiziunii ABC News câteva sute de mii de vizitatori, ceea ce pentru orice publicație online înseamnă ceva.

Se poate ca secretul succesului, dincolo de știrea de mare actualitate cu furtuna de zăpadă din SUA, să fie că acest clip video este filmat la 360 de grade.
Te plimbi cu cursorul pe imagine și poți vedea Times Square din orice unghi dorești, chiar și cerul:

360° Tour of Times Square During Winter Storm

Take a 360° tour of Times Square during winter storm that's dumped over 25 inches of snow in New York City: abcnews.com/vr – ABC7NY

Posted by ABC News on Saturday, 23 January 2016

Facebook s-a alăturat în septembrie anul trecut Youtube, oferind posibilitatea publicării de clipuri video în noul format. (Poți citi aici despre Youtube 360.)

Într-o declarație la cel moment, Facebok spunea că în viitor cu toții vom posta statusuri video la 360 de grade, din vacanțe, arătând celorlalți ce e în jurul nostru. Dar pentru asta ne trebuie camere video speciale, deocamdată cam rare pentru amatori.

video 360

E o tendință care s-ar putea să aibă succes. Video 360 e parte din viitoarea industrie a Realității Virtuale (VR), despre care un analist Goldman Sachs spunea recent că va depăși în zece ani, ca venituri, televiziunea clasică ( 110 miliarde$ VR versus 99 miliarde$ televiziunea). Trebuie însă să luăm aceste cifre strict ca o previziune.
Și pentru că tot am vorbit de televiziunea ABC News, aceasta lucrează la un proiect VR, oferind reportaje în acest format, prin aplicații mobile (vezi aici).

Dacă vrei să vezi mini-reportaje 360 de grade publicate pe Facebook, click aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu