Închide

Ce vrei să cauți?

Viitorul imediat în video online este la 360 de grade

360 video
360 video

FC Liverpool a publicat ieri pe canalul său de Youtube clipul de mai jos cu stadionul cântând imnul echipei, celebrul You’ll Never Walk Alone.
(FC Liverpool are o comunitate extraordinară de suporteri, am mai povestit câte ceva aici.)
În stânga sus, observați niște săgeți de direcționare. Click, și veți vedea stadionul de jur împrejur. Este o filmare la 360 de grade.

Liverpool este doar una dintre companiile/organizațiile care au început să publice clipuri 360 de grade, după ce Youtube a lansat această nouă posibilitate în martie anul trecut.

De exemplu, un canal de televiziune a publicat un interviu cu Adele la 360 de grade. Curioșii pot vedea ce se află dincolo de camerele TV, în studio:

În fine, dacă dați căutare pe Youtube pe termenii „360 degree video”, veți descoperi peste 400.000 de astfel de clipuri.

De ce video la 360 de grade ar putea fi viitorul?

  • suntem deja obișnuiți cu bogăția de detalii ale acestui peisaj interactiv de realitate virtuală din jocuri și Google Street. Vom vrea aceeași bogăție de detalii și în clipurile video, meciuri, poate filme.
  • filmările la 360 de grade sunt spectaculoase. Un playlist aici. Unul dintre domeniile care le-ar putea adopta rapid este advertisingul. Un demo.
  • headset-urile de realitate virtuală se vor răspândi și vor avea nevoie de conținut
  • vor apărea modele de camere care înregistrează video 360, de calitate, destinate amatorilor. Deocamdată, un GoPro Odyssey realizată împreună cu Google, profesională, costă 15.000 de dolari.
    Însă, la CES 2016, Nikon a prezentat un astfel de model, KeyMission 360.

nikon 360 camera

  • Apropo de CES, cei care l-au vizitat spun că aceste camere 360 au fost împinse în față ca tendință principală în acest an. Și unde se investește mult în marketing, pot apărea și rezultate în vânzări și o „modă”.
  • Răspândirea televizoarelor smart de calitate pe care se pot urmări canale video online (aplicații).

Mai vorbim pe tema asta.

Adaugă comentariu