freshome

Am spus întotdeauna că cel mai valoros blog românesc este freshome.com.

Creat din nimic acum 9 ani de un student de 20 de ani, Mihai Cristian Micle, freshome.com a avut o strategie foarte bună de la început:

– s-a adresat pieței internaționale, scapând astfel de limitările de trafic și venituri pe care le-ar fi adus un blog în limba română

– are tematica atrăgătoare și de larg interes: arhitectură rezidențială și amenajări interioare

– a pornit cu avantajul pasiunii/visului antreprenorului: „caut soluții pentru casa în care visez să locuiesc cândva”

Freshome.com a mai avut de-a lungul timpului oferte de cumpărare, dar momentul potrivit a venit abia acum: a fost cumpărat de publisherul Soda.com care se definește „a human-centric media brands”  – adică furnizor de informație utilă.

Suma tranzacției este confidențială, evident, dar este de bănuit ca fiind semnificativă, Freshome având venituri din publicitate însemnate.

Mihai Cristian Micle nu a ieșit aproape deloc în public la evenimente, dar a dat interviuri despre povestea afacerii sale. Un search pe Google vă returnează destule link-uri.

6 Comments

  1. Nu e nici pe departe cel mai valoros. Poate asta era valabil acum 5 ani, dar acum l-a vandut pentru ca se duce in jos de vreun an.

    A facut spam SEO, spam pe social media si acum s-a terminat treaba.

  2. Care e cel mai valoros dupa parerea ta?

  3. Luam in calcul cifrele de audienta si veniturile.
    Plus că cele doua bloguri au „obiecte de activitate” complet diferite iar comparatia dintre ele e sigur fortata.

  4. eu nu cred ca exista bloguri romanesti valoroase. Romania n-are nimic de-a face cu valoarea.. salariul minim pe economie e 150 de euro…

  5. Freshome are audienta internationala si mai putin romaneasca. De asta a reusit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close