Închide

Ce vrei să cauți?

Hai să descoperim ce poate schimba România!

samsung generatia a
samsung generatia a

Cu toții povestim adeseori celorlalți despre ideile de proiecte, personale și formidabile, pe care le avem.

Ce se alege din aceste idei? În foarte multe cazuri, nimic! Rămân la stadiul de poveste la un suc cu prietenii. Cauza principală: lipsa de încredere în forțele proprii.

Astăzi îți propun să treci în sfârșit la treabă. Să nu mai lași ideile tale sau ale altora în care crezi, posibil foarte bune, să nu-și atingă maximum de potențial. Vedem imediat cum poți să o faci. Nu e greu deloc!

Spun adesea că Internetul și echipamentele care îl fac accesibil oriunde și oricând – computerele, smartphone-urile – sunt cele mai minunate mijloace de producție inventate vreodată de om.
Să ne gândim, să luăm un exemplu. Pe vremea când utilajele animate de forța aburului (locomotive sau mașini industriale) au apărut în civilizația noastră, ca să realizezi ceva în domeniu aveai nevoie de resurse uriașe: oțel, mașini care să-l prelucreze, muncitori, spații de producție. La fel a fost cu fiecare proiect până la a patra revoluție industrială, pe care o trăim acum, cea bazată pe online, software și hardware.

Dar în ultimii ani situația s-a schimbat în mod excepțional: pentru foarte multe proiecte nu mai ai nevoie de investiții uriașe în prima fază. Sunt de ajuns un laptop și acces la Internet – ceea ce nu mai e o problemă.
Nu e greu să reușești pentru că ai la dispoziție niște ingrediente gratuite și generoase: creierul tău și creativitatea ta! Dacă le pui la treabă, poți realiza lucruri excepționale.
Nu crezi? Uită-te în jur! Eu am făcut asta și am descoperit că în ultimii ani cel puțin zece dintre prietenii/cunoscuții mei care au reușit cu proiectele lor și sunt fericiți  pentru că au avut determinare și perseverență.

Schimbi în bine și România

Un proiect pe care îl pui pe picioare nu-ți aduce beneficii doar ție (satisfacții, relaxare financiară, recunoaștere socială), ci servește și comunitatea, țara în care locuiești. Dai, împarți și celorlalți din ce ai reușit și câștigat tu, spre binele tuturor.
Progresul este suma tuturor schimbărilor în bine care au loc în jurul nostru.

Deci, cum facem?

Cu ocazia apariției în magazine a noii serii de smartphone-uri Galaxy A, Samsung a lansat proiectul „Tu ești Generația A„.

samsung galaxy a
Este o platformă care îți așteaptă ideile și proiectele.
Ce trebuie să faci:

 1. Ai o idee de proiect pe care ai început să o pui în practică? Perfect!
  Intră aici (click) și descrie proiectul în câteva cuvinte.
 2. Sau știi vreun prieten, vreun cunoscut care a pornit un proiect care îți sună bine, a viitoare reușită? Ai găsit pe Facebook o astfel de idee? Povestește despre ea folosind link-ul de mai sus.
  Atenție: trebuie să fie proiecte care deja au început să se contureze în practică, nu de simple idei rămase la nivel teoretic.
 3. Fiecare propunere primită va fi analizată și apoi postată pe site-ul GeneratiaA.ro.
  Pe 17 februarie, un juriu (publisheri și endorseri) va alege cele mai bune 10 idei.
  Am onoarea să fac parte din acest juriu, alături de Simona Tache, Radio Tananana, Cristina Bazavan, 10 lucruri, Răzvan Pascu, Krem, Emil Dragotă, Business Magazin.
 4. Aceste 10 proiecte câștigătoare, cele mai bune, vor fi apoi promovate la nivel național de către Samsung, prin partenerii săi. Astfel vor fi ajutate să se dezvolte, să capete sprijin și vizibilitate.
  Dacă proiectul pe care l-ai propus va fi câștigător, vei vedea ce salt va face datorită Samsung!
 5. Dintre cei care au propus proiecte acceptate pe GeneratiaA.ro, prin tragere la sorți, va fi desemnat un câștigător care va primi ca premiu un smartphone Samsung Galaxy A5.

Ce fel de proiecte caută Samsung pentru a le promova?

Pentru a înțelege ce tip de proiecte de antreprenoriat caută Samsung pentru a le promova și ajuta să se dezvolte, este util să vin cu câteva exemple care deja funcționează.
Aceste exemple sunt doar orientative, pe platformă poți să înscrii inițiative din toate domeniile, atât timp cât aduc progres și schimbări în bine, vezi mai jos.
Ai unul asemănător ca utilitate socială? Atunci înscrie-l pe GeneratiaA.ro!
Exemple:

 1. Uleiosul
  Uleiul folosit la gătit în gospodării și aruncat la chiuvetă este o sursă importantă de poluare. Un singur litru de ulei ajuns în canalizare poate crea o peliculă de 10.000 mp pe suprafața apelor, sufocând flora și fauna. Otrăvește și solul pe care nu mai crește nimic. Un entuziast, Marian Scafaru, adună din gospodării uleiul uzat pe care îl trimite apoi la reciclare. Este obținut astfel combustibil ecologic pentru autovehicule (bio-disel).
 2. Asociația „Salvează o inimă”. Este un exemplu extraordinar despre forța Internetului. Un agricultor dintr-un cătun din Botoșani adună bani de la companii – prin redirecționarea impozitului de 2% sau 20%,  sau de la oameni obișnuiți, salvând viața unor copii care au nevoie de tratamente costisitoare și care altfel nu ar fi avut nicio șansă de supraviețuire.
 3. Tribul. Cel mai rapid și ecologic serviciu de curierat din București, datorită utilizării bicicletelor ca mijloc de transport, pentru că sunt capabile să se strecoare cu ușurință prin trafic.
  Și-a câștigat un renume datorită seriozității și este utilizat de mari companii din București.
 4. Arcen. Asociație care revitalizează viața culturală din București, prin evenimente inedite. Este finanțată prin redirecționarea de către companii a unei părți din impozitul pe profit.
  Banii nu vin de la sine, ci în urma eforturilor inițiatorilor Arcen.

Dacă vrei să-ți vină inspirația în înscrierea unui proiect, intră aici, în galeria de proiecte „Tu ești Generația A”.

Important: Orice proiect este potrivit

Nu te limita doar la proiecte bazate pe Internet sau la idei de startup-uri de antreprenoriat social.
Platforma „Tu ești Generația A”, fiind generoasă, poți înscrie orice inițiativă care aduce o schimbare în bine în România, fie că ai început să lucrezi tu la ea sau aparține altor români, dar tu ai descoperit-o și crezi că va avea succes.

samsung galaxy a
Platforma „Tu ești Generația A” te așteaptă pentru ca cele mai bune proiecte să devină cunoscute la nivel național și să fie sprijinite.
Ți-a venit în minte un proiect? Înscrie-l aici!

Și câteva informații despre noile Samsung Galaxy A 5 și A3, model 2016, pe care le găsiți deja în magazine:

Seria A 2016 continuă direcția inaugurată anul trecut prin lansarea Seriei A, fiind create din sticlă și metal. Sunt destinate persoanelor tinere și dinamice. Au un ecran mai mare și o ramă de doar 2,7 mm grosime, pentru o experiență de vizualizare mai captivantă.

Seria Galaxy A (2016) vine cu funcții îmbunătățite ale camerelor foto, pentru fotografii și videoclipuri mai clare. Modelele Galaxy A3 și A5 dispun de o cameră foto principală de 13 MP și una secundară de 5 MP. În plus, Galaxy A5 încorporează tehnologia de stabilizare optică (OIS), pentru fotografii reușite chiar și în condiții de luminozitate scăzută.
Funcția Samsung Quick Launch le permite utilizatorilor să declanșeze camera foto în mai puțin de o secundă, prin dubla apăsare a butonului Home. În plus, funcțiile Wide Selfie, Palm Selfie și Beautifying Effect sunt disponibile pentru cele mai reușite selfie-uri individuale sau de grup.

Galaxy A5 front Samsung Galaxy A 3

Ambele dispozitive dispun de 16GB de memorie și oferă posibilitatea de a suplimenta spațiul de stocare  până la 128GB pentru toate aplicațiile și fișierele preferate ale utilizatorilor, prin utilizarea unui card Micro SD.

Bateria a fost îmbuntățită, astfel încât să le ofere utilizatorilor o autonomie ridicată, indiferent dacă aceștia preferă să asculte muzică, să se bucure de jocul video preferat sau să facă ședințe foto în parc, iar modelul Galaxy A5 2016 are încorporată și funcția Fast Charging.

Galaxy A5 și A3 (2016) sunt disponibile în culorile Black și Gold, în magazinele partenere Samsung. Pentru mai multe detalii, vizitați www.samsungmobilepress.com.

Samsung Galaxy A5 (2016) specificații tehnice: 

  Galaxy A5 (2016)
Rețea LTE Cat.6 * diferă în funcție de operatori
Ecran 5,2-inciFHD (1920×1080) Super AMOLED
Procesor 1.6GHz Octa Core
Sistem de operare Android 5.1 (Lollipop)
Camera 13MP OIS (principală), 5MP (frontală)
Video MP4,M4V,3GP,3G2,WMV,ASF,AVI,FLV,MKV,WEBM
Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Alte funcții Tehnologie MST (Samsung Pay), Samsung KNOX, S-Voice
Conexiuni Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth® v 4.1, ANT+, USB 2.0,

NFC (UICC, eSE)

Senzori Acelerometru, senzor de proximitate, senzor geomagnetic, RGB Light, scanarea amprentei
Memorie 2GB RAM + 16GB stocare

Micro SD slot (până la 128GB)

Dimensiuni 144.8 x 71.0 x 7.3mm , 155g
Baterie 2.900mAh, Fast Charging


Samsung Galaxy A3 (2016) specificații:
 

  Galaxy A3 (2016)
Rețea LTE Cat.4 * diferă în funcție de operatori
Ecran 4,7-inci HD (1280×720) Super AMOLED
Procesor 1.5 GHz Quad Core
Sistem de operare Android 5.1 (Lollipop)
Camera Principală : 13MP (F1.9), Frontală : 5MP (F1.9)
Video MP4,M4V,3GP,3G2,WMV,ASF,AVI,FLV,MKV,WEBM
Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Alte funcții Samsung KNOX, S-Voice
Conexiuni Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® v 4.1, ANT+, USB 2.0, NFC (UICC)
Senzori Accelerometru, senzor de proximitate, senzor geomagnetic, RGB Light, Hall
Memorie 1.5GB RAM + 16GB Stocare

Micro SD slot (până la 128GB)

Dimensiuni 134.5 x 65.2 x 7.3mm, 132g
Baterie 2.300mAh

 

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Eu tot încerc să înscriu un proiect dar nu știu de ce când la final apăs butonul Trimite nu se întâmplă nimic. Pe site un găsesc niciun mail sau mod de a contacta administratorii platformei. Ce îmi recomandați să fac?

 2. #2 Comentariu nou

  Am transmis mesajul tau. Vei primi lamuriri asap.

Adaugă comentariu