Închide

Ce vrei să cauți?

Ce câștigă clienții Orange și Telekom din alianța acestor doi operatori

Spuneam în decembrie anul trecut, preluând o informație pe surse din Ziarul Financiar, că semnarea unor înțelegeri (alianțe) între cei mai mari jucători de pe piața telecom, Orange România și Telekom Romania, este o știre importantă pentru viitorul serviciilor de comunicații în România și ne privește cam pe toți.
Astăzi, înțelegerea între cei doi operatori a devenit oficială prin comunicate privind semnarea a două contracte.
Pentru a înțelege corect situația, trebuie să începem cu precizarea Orange:

Cele două companii vor continua să concureze în mod independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propria strategie de dezvoltare în concordanță cu viziunea comercială și de business.

Ideea este confirmată și de Telekom România:

Formatul acestor proiecte, care au la bază cele două contracte, permite Telekom Romania și Orange România să concureze în continuare independent pe piață, în conformitate cu propriile politici comerciale și strategii de business.

Ce câștigă Orange și clienții săi
Orange va folosi rețeaua urbană de fibră optică a Telekom România și va lansa în curând servicii de comunicații convergente fix/mobil.

Utilizatorii din România vor putea beneficia în zonele urbane de servicii Orange de internet fix cu viteze de până la 1Gbps şi se vor putea bucura de o experienţă îmbogăţită de televiziune, având posibilitatea de a alege toate serviciile de comunicare de la Orange, cu o factură unică și un singur Serviciu Clienți – explică operatorul.
Orange are 275.000 de abonați la televiziunea prin satelit, iar accesul la infrastructura Telekom Romania îi poate permite să ofere și IPTV. Nu se spune clar asta în comunicat, vedem.

Ce câștigă Telekom Romania și clienții săi
Telekom Romania a încheiat un acord de roaming național cu Orange România. Astfel, clienții Telekom Romania vor putea utiliza rețeaua Orange 4G/4G+, „beneficiind de acoperire extinsă și calitate superioară pentru serviciile 4G și 4G+”.

Astfel, clienții Telekom Romania se vor putea bucura de tehnologiile de comunicații 4G și 4G+ chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea rețelei Orange 4G/4G+, care acoperă 72% din populație la nivel național și 96% din populația urbană. Trecerea de la o rețea la alta se va face fără întreruperi și nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori.
Beneficiile acestui proiect vor permite Telekom Romania să continue investițiile în regiunile neacoperite în prezent și să promoveze oferte și servicii competitive, în avantajul clienților – spune operatorul.

Detalii vom primi când reprezentanții celor două companii vor ieși în fața presei, lucru deja promis.

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    De când intră în vigoare noile oferte?

  2. #2 Comentariu nou

    Data nu a fost anuntata. Revin cu stirea cand am noutati.

  3. #3 Comentariu nou

    Interesant. Sunt sigur ca si Vodafone o sa vina cu o „replica” in ceea ce priveste internetul fix si televiziunea. Vodafone deja are unu fel de internet fix, prin routere 4G.

Adaugă comentariu