Și specialiștii în „cum să slăbești rapid”, și cei în arta economisirii ne dau un sfat foarte clar: nu intra în supermarket dacă ți-e foame și, mai ales, fă-ți înainte o listă de cumpărături de la care să nu te abați.

Altfel, ajungi la casă, dai cardul și abia atunci realizezi dezastrul, gaura în finanțele personale până la următorul salariu. Pe ce s-au dus atâția bani?
Chiar aveam nevoie de patru pungi cu crănțănele, de brânză albastră, de bomboane vieneze și de o întreagă găletușă cu smântână la ofertă? Asta în condițiile în care ultima oară când ai făcut ordine în frigider ai descoperit destule produse nedesfăcute dar expirate?

Partea din creier responsabilă cu lăcomia îți șoptește „da, da, aveai neapărată nevoie!”. Partea responsabilă cu logica și conectarea la realitate îți spune însă „nu, nu aveai deloc nevoie, inconștientule!”.
Ieși din supermarket, mototolești lista (fuck, am uitat să iau detergent) și o arunci la coș.

Nu știu despre voi, dar eu așa am pățit de nenumărate ori.
Până când…

unicredit online banking

….până când mi-a venit mintea la cap, odată cu metamorfozarea mea într-un super-erou capabil de un super-control al portofelului și al cardului propriu. Nu îl exercit mereu cu atâta zel ca în banda desenată, dar oricum e un contrast clar cu poetul cheltuitor care eram înainte.

Hai să îți spun și cum: cu aplicația Online B@nking (click!) de la UniCredit Bank.

Știi pe ce ai dat banii și când

Aplicația Online B@nking îți aranjează automat (se poate și manual) cheltuielile pe categorii principale.
Ai pus benzină? Suma este adăugată la capitolul Auto & Transport.
Ai plătit 2 bilete la film – suma este contabilizată la categoria Timp liber & Cumpărături.
Și așa mai departe.
Cum cheltuielile cu hrana sunt un capitol important în bugetul oricui, aplicația le trece la categoria Gospodărie.
Așa înțelegi mai bine unde și pe ce se duc banii tăi, vezi totalul cheltuielilor pe capitole și ai ocazia să le administrezi mai bine.
Clienții UniCredit Bank pot testa imediat aplicația Online Banking (click!).

Mie îmi este utilă pentru că am putut să văd, de exemplu, cât am cheltuit/economisit la capitolul Gospodărie în ultima lună sau cu ieșirile în oraș.
Față de cumpărătorul compulsiv care eram înainte, acum sunt chiar un super-erou! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close