Închide

Ce vrei să cauți?

Alegerile din SUA și Social Media

trump social media
trump social media

Despre Donald Trump, firește, individul care a înnebunit America și lumea întreagă în perspectiva de a deveni cel mai puternic om al planetei, ca președinte al SUA.

Record! Avem probabil cel mai distribuit status din istoria Facebook
Last Week Tonight with John Oliver despre Donald Trump a adunat 1.124.557 de share-uri și 708.000 de reacții (likes & more) în ultima săptămână.

John Olivier a lansat în emisiunea sa sintagma „Donald J. Drumpf”, susținând că „Drumpf” e numele de familie al strămoșilor de origine germană a lui Donald J. Trump.
Găsim și un site care-l parodiază pe candidatul republicanilor donalfjdrumpf.com, iar hashtag-ul #MakeDonaldDrumpfAgain a devenit unul dintre cele mai accesate.

MIT a creat un robot care postează pe Twitter în numele lui Trump
Un cercetător în rețele informatice neuronale (sistem de inteligență artificială capabil să învețe pe măsură ce lucrează) de la Massachusetts Institute of Technology a creat un bot care postează mesaje ridicole, ca venind de la Donald Trump, pe contul Twitter @DeepDrumpf.
I-a ieșit destul de bine pentru că Donald Trump are un vocabular elementar, de școlar.

Sunt doar două exemple despre influența pe care o poate avea Social Media în politică, în momente tensionate. Un ingredient pare indispensabil: umorul.

M-a întrebat cineva zilele trecute ce cred despre șansele lui Trump de câștiga alegerile. Sunt absolut nepregătit în domeniu dar bănuiesc că nu va câștiga. Există grupuri mai puțin vizibile dar extrem de influente în SUA care fac politica mare și  acestea vor găsi soluția ca Trump să nu ajungă la Casa Albă.
Trump este, cred, doar o supapă menită să-i mai răcorească pe albii neoprotestanți de dreapta americani.
Sper să nu mă înșel. 🙂

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Pai si la noi, Social Media a jucat un rol extraordinar. Klaus si Colectiv sunt doar doua exemple!

Adaugă comentariu