metaxa

Foarte puțini dintre noi vom ajunge să stăm pe scaunele barului Ritz din Londra, dar asta nu înseamnă că nu ne putem face o idee despre cocktail-urile rafinate  de acolo.
În pregătirea verii, a poposit la București André Cavalheiro, Metaxa Brand Ambassador și Cocktail Artist, care a ținut un workshop de alchimie a aromelor și mixurilor neașteptate.

André a dezvăluit cele mai noi tendințe și secrete din capitala mondială a cocktailurilor, asa cum este considerată Londra, inclusiv tehnici împrumutate din gastronomia moleculară, combinații surprinzătoare, esențele rare folosite în mixul de arome și povești despre ce înseamnă să fi un barman inspirat.

Toate cocktailurile au fost bazate pe Metaxa 12 Stele*.
Am obținut rețetele pe care le găsiți aici (click): METAXA Cocktails

Athenian-Julep-metaxa

*Creată de Constatinos Raptis, Maestru Metaxa de peste 25 de ani, Metaxa 12 Stele este un amestec de distilate prețioase de vin, învechite în butoaie de stejar Limousin și vinuri Muscat, obținute din podgoriile terasate ale insulei Samos din Marea Egee. Gustul fin dezvăluie treptat aromele de cafea și caramel, note delicate de flori și plante mediteraneene completate de arome fructate de smochine, portocală și prune uscate. Gustul fin este prelung, cu note de stejar și coajă de portocală, persistent și catifelat.
Pentru mai multe informații accesați  www.metaxa.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close