Telekom-Romania

Astăzi a ieșit pentru prima dată în public noul director executiv (CEO) al Telekom Romania, slovacul Miroslav Majoros, cu ocazia unei conferințe de presă.

Am profitat de ocazie pentru a-l întreba despre data la care clienții Telekom Romania și Orange România vor vedea primele beneficii ale parteneriatului, pe cinci ani, dintre cele două companii de acces reciproc la rețele: Orange va folosi rețeaua de fibră optică a Telekom pentru Internet fix și, probabil, IPTV, iar Telekom va beneficia de rețeaua mobilă a Orange pentru date 4G/4G+.

Miroslav Majoros a declarat că procesul de interconectare a celor două rețele este complex, dar că în câteva săptămâni va fi gata platforma pilot, iar într-o lună-două clienții celor două companii vor afla primele oferte comerciale.
Deci cel mai târziu în luna mai am putea asista la o conferință de presă comună Telekom-Orange care ne va lămuri asupra noutăților.

Principalul avantaj pe care îl primește Telekom Romania prin accesul la rețeaua Orange este că își poate direcționa investițiile „în regiunile neacoperite în prezent și să promoveze oferte și servicii competitive”.
Apropo de aceste investiții, noul CEO Telekom România a anunțat că în 2016 Telekom Romania a planificat investiţii de peste 180 milioane  de euro, cea mai mare parte urmând să fie direcţionată spre dezvoltarea şi extinderea rețelelor, atât pentru tehnologiile fixe, cât şi mobile.
Compania va continua dezvoltarea dinamică a reţelelor FTTH (fiber-to-the-home) și 3G/4G, precum şi a unui portofoliu complet și extins de servicii IT&C pentru segmentul business. Telekom Romania va extinde cu peste 30% acoperirea rețelei bazate pe fibră optică, având ca obiectiv atingerea a 2 milioane de gospodării până la sfârşitul anului 2016.
Pe segmentul serviciilor mobile, Telekom Romania va continua eforturile de modernizare, extindere şi optimizare a reţelelor 3G/4G.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close