Închide

Ce vrei să cauți?

Antreprenor la 12 ani. Generația Z

generatia z
generatia z

Sunt copii născuți în jurul anului 2000. Au crescut în fața computerului sau cu tableta în mână. Au învățat să exploreze prin tone de informație online și să descopere singuri ce-i interesează. Procesează informația mai rapid decât generațiile anterioare. Navigând solitar pe net, nu prea le place să lucreze în echipă, preferă să rezolve probleme singuri. Dar sunt încântați să facă parte din comunități structurate pe pasiuni comune.
Preferă mesajele vocale trimise prin WhatsApp în locul apelurilor mobile clasice. Dacă lipsesc de la școală, le cer colegilor să le trimită, prin aceeași rețea socială, fotografii cu notițele de curs.
Aceasta este Generația Z.

Un exemplu: Alexa Candidatu. 12 ani. Elevă la Arte.
Dacă aveți nevoie de o copertă de carte, Alexa poate să o facă. Și-a deschis un atelier online de grafică pe o altă rețea socială, Wattpad. Singură, fără ajutorul părinților:

wattpad alexa candidatu

A făcut și un clip de prezentare a afacerii sale:

_______________________________________________________

În aproximativ zece ani, companiile vor începe să-i recruteze pe membrii Generației Z. Generația Z va avea și putere de cumpărare. Lumea va fi dramatic altfel de cum o știm acum, mai ales în Comunicare și Marketing.
Chiar nu are rost să ne întristăm că acești copii nu sunt ca noi, să ne irităm că procedează altfel față de noi.
Sunt pur si simplu altă generație.

Adaugă comentariu