Scoala Altfel 2016_ pizza hut kfc

Le-am pus întrebarea aceasta:

scoala altfel kfc pizza hut world vision

Și ei au răspuns:

Vreau să creez o comunitate online și să-i învăț pe oamenii din sat să nu mai arunce gunoaie peste tot. Tot satul e plin de gunoaie, iar pubelele cumpărate din fonduri europene zac nefolosite, legate cu lanț în spatele primăriei.

Vreau să-i determin pe oamenii din comună să-și sterilizeze câinii. Sunt mulți câini ai nimănui. Într-o iarnă când era zăpadă multă, o haită de câini au intrat la un om și i-au mâncat o oaie.

Vreau să creez o mică întreprindere care să prelucreze legume și fructe. Majoritatea oamenilor de la mine din comună nu au de lucru.

Aș face un site în care să arăt tradițiile populare. De Rusalii, la noi în sat, flăcăii se adună și joacă dansul Călușului.

Au fost 36 de elevi de clasa a IX-a și a X-a, din județele Vâlcea și Olt, cărora le-am fost „diriginte” pentru o zi la „Școala Altfel”.
Ceilalți profesori: Andrei Crăciun (Scriere Creativă), Doru Panaitescu (Fotografie și Conservarea Naturii)  și Carmen Albișteanu (Sport).

Au o energie fantastică acești copii: trebuie doar să le dai ceva să facă și vor face.

Cei 36 de elevi aduși la București cu „Școala Altfel” sunt o parte din bursierii „Vreau în clasa a noua”.
Mulți adolescenți din zonele defavorizate sunt ajutați, de opt ani, prin programul „Vreau în clasa a noua” de World Vision România în parteneriat cu KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery, să nu abandoneze liceul.
Rezultatele sunt uimitoare în aceste vremuri în România: 100% dintre bursierii World Vision trec cu brio bacalaureatul.

Scoala Altfel 2016_ pizza hut kfc

„Credem în tineri și ne dorim să investim în ei.
Pe lângă campania de strângere de fonduri pentru programul “Vreau în clasa a noua”, ce are loc în luna octombrie în restaurantele KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery din întreaga țară, încercăm în mod constant să venim cu ceva nou pentru copiii din comunitățile World Vision.
Din această dorință a luat naștere Școala Altfel, cu rolul de a-i învăța lucruri noi pe elevi, într-un mod diferit față de cel de la liceu.
Copiii au interacționat cu „profesorii” lor pentru o zi și s-au bucurat să primească de la ei sfaturi altfel pentru experiențe viitoare.
Bloggerii implicați în acest proiect au pregătire și experiență bogată în domeniile lor, împărtășind astfel informații valoroase cu bursierii înscriși în program”, spune Mark Hilton, Franchise Business Consultant KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery România.

Filmul despre cum a  fost:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close