Închide

Ce vrei să cauți?

Foamea merge la Focșani. C.F.R. România 212177

Mădălina Comana – Agerpres

Trenul s-a oprit. Iarăși. Altă stație, alții ca el care caută un loc să scape din iadul ăsta.
A plecat de cu  noapte spre gara care se afla la o aruncătură de băț de sat. A bătut drumul ăsta de nu știu câte ori, dar niciodată nu s-a gândit că va pleca. Chiar dacă trenul venea la 5, a auzit că e plin, că se urcă lumea cu noaptea în cap tocmai de la Iași. A pus tot ce a avea pe el, o flanelă cârpită și roasă la mâneci, pantalonii pe care-i purta duminică de duminică la biserică și basca pe care și-o luase acum doi ani de la târg.

Măcar a prins loc în vagon, alții stau sub cerul liber. Care pe unde a apucat, numai să plece.
Se descheie la un nasture. Are picioarele goale, dar lui tot îi e cald. Rămâne așa, cu un picior parcă pe punctul de a coborî din tren și cu mâna dreaptă la piept.
Un fotograf se apropie de tren.

Este doar o poveste. Una dintre cele 80 de povești nespuse, nescrise, neauzite. 80 de cadre din Arhiva Fotografică AGERPRES.

Așa că noi vă invităm să facem împreună o călătorie în trecut, care începe la festivalul Serile Filmului Românesc la Iași, în perioada 4-8 mai, unde se va afla o expoziție cu toate aceste povești în imagini. Traseul continuă la Cluj-Napoca pe 13 și 27 mai și la Muzeul Național de Istorie a României de pe 16 mai.

agerpres

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu