De astăzi sunt funcționale primele stații automatizate de închiriere de biciclete din București, I’Velo Urban.

Este o inițiativă a Asociației Green Revolution, împreună cu partenerii Raiffeisen Bank și Kaufland România.

Bicicleta poate fi folosită gratuit timp de 30 de minute pentru deplasarea rapidă în zona centrală și aglomerată a orașului.
Gratuitatea este valabilă doar dacă bicicleta este returnată înainte de expirarea celor 30 de minute.
De asemenea, un utilizator poate închiria biciclete gratuit de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat să o returneze și să existe o pauză de cel puțin alte 30 de minute.
Utilizatorii îşi aleg singuri bicicletele din rastel.
Le pot închiria de la oricare din cele 6 stații automatizate și le pot returna la cea mai apropiată stație automatizată din sistemul I’Velo Urban.

Sunt 210 biciclete care vor putea fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp.
Stațiile automatizate de bike-sharing sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu.

Utilizatorii trebuie mai întâi să își creeze un cont pe www.ivelo.ro (unde găsești detalii) sau să se înregistreze la unul din centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău( metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) și Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi Cardul I’Velo.  Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice stație automatizată i’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

 

ivelo-urban inchiriere biciclete

 

prezentare-ivelo-urban-ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close